SviEventi.com: saznaj sve evente na jednom mjestu

Piše
Ana Leko

svibnja 30, 2016

Nedavno je u bespućima internetskog prostranstva niknula i jedna sasvim nova stranica – SviEventi.com – koja omogućuje brzu i jednostavnu pretragu događanja, ali i kreiranje vlastitog eventa. Emil Bišćan, glavni i odgovorni, objasnio nam je po čemu je ova stranica posebna i što sve nudi.

Među brojnim tražilicama, portalima i web stranicama nedavno se internetskom svijetu pridružila i jedna vrlo korisna web stranica, odnosno tražilica. Naime, na toj stranici može se vrlo jednostavno pretražiti sva događanja u vašem gradu, po kategorijama i datumu. Emil Bišćan, idejni začetnik i inicijator stranice SviEventi.com, došao je na ideju prije otprilike godinu dana iz nekoliko razloga.

Prvi razlog je bilo moje nezadovoljstvo i sporost u objavljivanju informacija o događanjima ili čak uopće nezainteresiranost za informaciju od strane nekih web portala. Puno web portala objavljuje intervjue, recenzije koncerata i albuma i svima je objavljivanje događanja nekako sporedna, usputna stvar. SviEventi.com je doslovno ispao kao oglasnik za događanja. Također, želio sam napraviti stranicu koja bi publici pružala brzu i preciznu informaciju. Zamišljao sam – Sjedim s frendom u kafani pijemo pivo i sada bi mi izašli negdje nešto vidjet, čut, bilo što? Uzmem mobitel upišem grad i datum i PUF!!! Evo, predstava tamo, koncert vamo, karaoke tamo, biciklijada vamo…

A onda je ta misao malo po malo ključala u Emilovoj glavi i jednom dok je bio na kavi s prijateljem, sve mu je ispričao.

Dok smo bili na kavi, ispričao sam ideju mom frendu iz Rijeke Dejanu Adamoviću – Devi. Pošto je on web dizajner, a ja nemam pojma o tom poslu trebao mi je netko tko se kuži u webove. Deva je odmah pristao na suradnju i tako smo malo po malo, korak po korak zajedno kreirali stranicu. Tokom izrade stranice naletjeli smo na puno programerskih prepreka. Tek sam onda shvatio, pa nije ni čudno da ovakva stranica još uvijek ne postoji. Stvarno je bilo puno komplikacija ali je Deva, maher, sve uspio riješiti. Sve ukupno trebalo je nekih 6 mjeseci od ideje do prve verzije stranice, koju danas možete vidjeti.

Stranica SviEventi.com u pogonu je već 3 tjedna i svakim danom sve više korisnika redovito objavljuje svoja događanja i pretražuje nadolazeće evente. Organizatorima događanja ovakav se princip jako sviđa.

Stranica je orijentirana na dvije skupine ljudi. Jedna skupina su organizatori događanja, a druga skupina je publika.

Ako organiziraš nekakvo događanje samo se trebaš registrirati na našoj stranici i kreirati event. Event se kreira tako da se odabere kategorija (glazba, sport, film,…). Onda se upišu sve informacije (gdje, kada, kratak opis, cijene ulaznica, kontakti, stavi se slikica…). Imamo i super opciju, možete okačit i video najavu za događanje. Event koji se kreira je odmah vidljiv u našoj naprednoj tražilici. Adrese događanja povezane su s Google mapsom tako da mjesto održavanja možete brzo naći, pa i zamoliti Goolge da vas tamo odvede. Za kreiranje Eventa potrebno je najviše 5 minuta.

Da bi se pretraživala događanja ne treba biti registriran na stranici (što je razlika od facebooka) već samo treba u tražilicu upisati GRAD, KATEGORIJU i DATUM ili samo nešto od navedenoga i tražilica izbacuje sve rezultate prema upisanom. Da bi se došlo do rezultata potrebno je 5 sekundi. I eto zabave.

Sve ovo zvuči vrlo zanimljivo, pa smo morali i isprobati – zaista radi 🙂 Za sad je sve orijentirano na događanja u Hrvatskoj jer, kako Emil kaže, tu stvarno ima puno događanja, ali su otvoreni i za regiju. Naime, ako netko iz Ljubljane napravi event na SviEventi.com ono će također biti vidljivo u tražilici.

Sve to ovisi o korisnicima. Ovo su počeci, pa će se s vremenom sigurno priča razvijati. Isto tako, trenutno smo bazirani na desktop verziju stranice i za sada sve dobro funkcionira. Adaptirana je i za korištenje putem smartphonea, a u planu je i aplikacija. Napravit ćemo sve samo da je brzina informacija što veća i pristupačnost što jednostavnija.

Naravno, zanimalo nas je po čemu je ova stranica drugačija i inovativnija u odnosu na Facebook evente i neke portale koji pružaju informacije o događanjima.

Prvo što bih naveo je to da za pretraživanje događanja ne morate biti ulogirani na stranicu što na facebooku morate. Ukoliko na facebooku kreirate event njega neće nitko vidjeti ukoliko nekoga ne pozovete, a sam facebook će dati sve od sebe da nitko ne vidi vaš event i da morate platiti reklamu da bi ga se vidjelo. S obzirom na druge web portale razlika je u tome što sami kreirate događanja, ne ovisite o ničijoj volji hoće li informacija biti objavljena ili ne. Kada kreirate event on je vidljiv potencijalnoj publici. Također nisam vidio da portali imaju ovako naprednu tražilicu. Na nekima možete birati grad, a na nekima datum, skoro nigdje ne možete odabrati kategoriju tj. vrstu događanja. Kod nas možete svo troje. Zato ne gubite glavu, posjetite stranicu i pronađite svoju zabavu ili publiku! 😉

Komentari