Tablete “Sprite” opasne po život!!!

Piše
Vedran Mikulić

Aug 24, 2019

Policija iz Kolna izdala je upozorenje na opasnu tabletu ekstazija. Tableta je dvobojna u dizajnu logotipa marke pića “Sprite”, s jedne strane zelene, a sa druge crvene boje.

U bolnici u njemačkom Leverkusenu preminuo je 17-godišnji tinejdžer u čijem je organizmu otkrivena smrtonosna tableta ekstazija.  On je još jedna žrtva smrtonosne pilule koja ima tako visoku koncentraciju aktivnog sastojka da uzimanje samo 1,5 tablete može prouzrokovati smrt!

Stručnjaci iz Državnog ureda za kriminalističku istragu (DKA) Dusseldorf istraživali su ovu pilulu. Prema podacima policije, ona je sadržavala toliko aktivnog sastojka MDMA da djeluje dvostruko jače od konvencionalnog ekstazija. Nadležni kriminalistički komesarijat počeo je istražiti porijeklo ovih pilula.

Nedavno su britanski ispitivači droge Loop upozorili na slične tablete. Tablete “Sprite” (u ovom slučaju narančasto-bijele boje) bile su među najjačim pilulama koje cirkuliraju na tržištu. Jedna sadrži 300 miligrama MDMA. Prema organizaciji, lagani ili osjetljivi ljudi ne bi trebali uzimati više od 90 miligrama.

“Najsigurniji način je uopće ne uzimati tablete Sprite, recite to svojim prijateljima. Ovo saznanje može spasiti živote”, rekao je ekspert za narkotike.

Komentari