Tjedni pregled novosti

Piše
Ana Leko

Dec 14, 2015

Prošli je tjedan bio izuzetno buran u studentskom životu. Slavili su se rođendani fakulteta, održala se malo drugačija brucošijada, studenti su opet pokazali svoje veliko srce i izrađivali čestitke u humanitarne svrhe, te još mnogo, mnogo toga. Detalje vam donosimo u još jednom pregledu tjednih novosti. 

40. godina Pravnog faksa u Osijeku

Pravni fakultet u Osijeku proslavio je 40. obljetnicu. Tim povodom održana je svečana sjednica, ali i odličan studentski tulum!

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća, 11. prosinca, obilježena je 40. obljetnica utemeljenja Pravnog fakulteta kao sastavnice Sveučilišta u Osijeku.

Više…

Rezultati stipendija Grada Pule

Grad Pula u studentom je na svojim stranicama objavio Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2015./2016. Prijavilo se preko 200 studenata, od kojih je čak 199 udovoljilo traženim uvjetima, a njih 29 nije.

Svi koji su predali zahtjeve za dodjelu stipendija imaju pravo prigovora na ovaj prijedlog liste do sredine idućeg tjedna.

Više…

Studentske božićne čestitke

Ekipa portala x-ica.com pridružila se studentima koji su marljivo izrezivali, lijepili, ispisivali i “šljokičali” božićne čestitke humanitarnog karaktera. USKN Komuna organizirala je još jednu uspješnu radionicu kojoj slijedi humanitarni sajam.

U prostoriji Udruge studenata komunikologije i novinarstva – Komune u četvrtak, 10. prosinca, održana je radionica izrade čestitki koje će se prodavati na humanitarnom sajmu 15. i 16. prosinca od 10 do 17 sati.

Više…

Još jedan uspjeh Tourgenta

U četvrtak, 10. prosinca, je na FOI-u u Varaždinu održano potpisivanje ugovora s Tourgentom, prvim studentskim poduzećem koje je ušlo u startup@foi, sustav pružanja podrške studentskim tvrtkama.

Više…

Studenti u borbi protiv korupcije

Udruga eSTUDENT ove je srijede, 9. prosinca, obilježila Međunarodni dan borbe protiv korupcije provedbom projekta Bez veze nije bezveze.

Cilj projekta je pokazati studentima da za uspjeh nisu potrebne društveno neprihvatljive metode, već da je dovoljan njihov rad i trud.

Više…

CPSA Split održala humanitarnu fritulijadu

Splitska Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije organizirala je humanitarnu fritulijadu koja se održala u petak, 11. prosinca u atriju Studentskog doma Kampus, a sva prikupljena sredstva donirana su Udruzi za autizam Split.

Više…

Prvi Akademski okršaj

U subotu, 5. prosinca objavljeno je prvo izdanje kviza Akademski okršaj u kojem su svoje snage odmjerile ekipe Kineziološkog i Rudarsko-naftno-geološkog fakulteta, a sada je kucnuo čas da se objave pobjednici.

Tjedan dana vrijedno ste lajkali i glasali za svoje favorite, te su proglašeni pobjednici prvog Akademskog okršaja.

Više…

Brucoošijada Edward Bernays

Petak, 11. prosinca održana je za malo drugačija brucošijada. Studenti su se vratili u 20-e godine prošlog stoljeća i rasplesali se u Vip clubu.

Kao i protekle dvije godine Studentski zbor Edward Bernays organizirao je brucošijadu Bernaysovaca (VŠKM) u malo drugačijem stilu, stilu dekadentnih 20-ih godina prošlog stoljeća, što podrazumijeva elegantne smokinge, čipkaste haljinice, sjajne ukrase, ogrlice i pripijene vrpce uz vrat.

Više…

Dan otvorenih vrata Instituta za društvena istraživanja

U petak, 11. prosinca imali ste priliku zaviriti u prostorije Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, saznati kojim temama se trenutno bave i sudjelovati u zanimljivim diskusijama.

Dan otvorenih vrata prilika je za istraživače da na popularan način široj publici predstave teme kojima se bave, ali i prilika za sve zainteresirane da vide Institut izbliza te upoznaju istraživače i sudjeluju u zanimljivim diskusijama.

Više…

Studenti slavistike promovirali poeziju

Klub studenata južne slavistike A-302 u subotu, 12. prosinca u 19 sati je Privrednikovom domu (Preradovićeva 18/1, Zagreb) predstavio prvi izbor poezije u svom izdavanju pod nazivom Meko tkivo: izbor iz nove poezije regiona.

Više…

Zagreb Energy Conference (ZEC)

Zagreb Energy Conference (ZEC) naziv je međunarodne dvodnevne konferencije koja se održala od 10. do 11. prosinca. Organizator je odjel za elektroenergetiku Studentskog ogranka IEEE.

Više…

AIESEC niže projekt za projektom

Zagrebački ogranak najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC ne prestaje oduševljavati svojim brojnim uspješnim projektima koji potiču mlade da postanu sposobni lideri i promjena koju žele vidjeti u svijetu.

AIESEC djeluje u Hrvatskoj od 1953. i osim u Zagrebu, ima svoje lokalne odbore u Varaždinu, Osijeku, Puli, Rijeci i Splitu. Svaki lokalni odbor ima svog predsjednika, a zagrebačkim odborom AIESEC-a predsjeda Boris Holjevac.

Više…

Koprivnica opet ima menzu

Koprivnički studenti napokon su dobili menzu. Studenti će tako svoj topli obrok moći pojesti u radničkom restoranu kompanije Podravka d.d. (ul. Ante Starčevića 32, ulaz na istočnoj porti).

Više…

Komentari