Top 5 jeftinih namirnica koje liječe gripu i prehladu

Piše
x-ica tim

Feb 06, 2020

Počela je počela. Sezona hladnih ruku, nogu, šmrkalja, kihanja, boleština, gripe i prehlada. Ne diraj me imaš hladne ruke. Koliko puta ćete čuti još tu rečenicu.

Kako ne biste morali u ljekarnu osiromašiti svoj studentski budžet svaki put kad poberete temperaturu, proljev, začepljenje glavnih odvoda poput uha, grla, nosa, obavezno pročitajte top pet namirnica i jeftino prođite s bolestima ove zime.

1. Đumbir

Đumbir je čarobna namirnica koja ima orgazmički utjecaj na cijelo tijelo.

Prepuna je vitamina koji jačaju imunitet, smanjuju osjećaj mučnine, nadutosti i zatvora.

Poprilično je ljutog okusa što pomaže kod začepljenog nosa i upale sinusa.

2. Krekeri

Suhi kreker bez ikakvih dodataka i začina odličan je saveznik tijekom sezone viroza.

Oni su lako probavljivi što će smiriti vaš želudac, probavu, spriječiti mučnine i povraćanje. Sličan učinak ima i prepečeni tost. Krekere kombinirajte uz nezaslađeni čaj.

3. Čaj

Kvalitetan čaj diže iz mrtvih.

Zeleni čaj možete piti svaki dan i to nekoliko puta, a izvrstan je antioksidans i borac protiv infekcija. Pomaže kod učenja i fizičkih napora.

Jača imunitet, a u kombinaciji s limunom, đumbirom i medom vašem će tijelu pružiti sve što mu je potrebno da se vrati u normalno stanje.

Savjet plus: Nadražen želudac nakon noćnog izlaska smirit će menta i kamilica, a kašalj trputac i lovor.

4. Kokošja juhica

Kako bi djelovala, juhica ne mora biti domaća. Čarobna kokošja juhica sadrži cistein koji smanjuje razinu sluzi u dušnom sustavu i time smiruje kašalj. Isto tako, topla i krepka juha lako je probavljiva te će spriječiti dehidraciju i smiriti simptome hunjavice i začepljenog nosa.

5. Banana

Voće koje nije skupo i jednostavno za konzumaciju odličan je saveznik oslabljenog organizma. Banana je prepuna kalija koji je lako probavljiv te neće uznemiriti nadraženi želudac. Banana pomaže i kod spuštanja povišene temperature te nadoknađuje elektrolite koje organizam gubi pojačanim znojenjem, proljevom ili povraćanjem.

Komentari