Tribina ‘Književnost, između’ u Booksi

Piše
Dijana Šimunić

Oct 23, 2016

Književnost, između serija je tribina u sklopu Booksinog Književnog budoara koja se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti, prije svega glazbom, a ime je dobila po knjizi Ante Perkovića Rundek, između.

U utorak, 25. listopada u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu Književnog budoara i tribine Književnost, između gostovati novinar, muzičar i književni komparatist Vatroslav Miloš.

Vatroslav od 2007. godine radi kao urednik i novinar portala Kulturpunkt.hr, a pisao je i glazbene recenzije te kritike. Njegov rad Djevojke su revolucionarna snaga: riot grrrl i ulog u politiku nove ženskosti nagrađen je Nagradom za studentski rad na temu ženske i rodne problematike Centra za ženske studije te objavljen u časopisu Treća 2011. godine.

O tribini

Na tribini će biti predstavljene i obrađene teme o kojima se proteklih godina razgovaralo s brojnim glazbenicima, piscima, glazbenim kritičarima, izdavačima i urednicima, s fokusom na odnos glazbe i književnosti, a zatim i na odnos medija, društva te politike.

Dotaknut će se glazbene kritike i njene uloge danas, kritičkog novinarstva u kulturi, odnosa popularne kulture i visoke književnosti, pozicija žena u polju glazbe i glazbene kritike te uvjeta u kojima trenutno funkcionira.

Upad je besplatan

Na tribinu su pozvani svi, a ulaz je za sve zainteresirane potpuno besplatan. Književnost, između serija je tribina u sklopu Booksinog Književnog budoara koja se bavi odnosom književnosti i drugih umjetnosti, prije svega glazbom, a ime je dobila po knjizi Ante Perkovića Rundek, između.

Komentari