Tunel ljubavi u Ukrajini

Piše
Vedran Mikulić

Mar 07, 2018

U gradiću Klevan u Ukrajini nalazi se nesvakidašnja romantična lokacija koju su nazvali Tunelom ljubavi. Evo i zašto.

Grad Klevan u Ukrajini svjetski je poznata turistička desitnacija pošto ima prugu koja ide kroz šumu, formirajući izgled fantastičnog tunela, kojeg su lokalni stanovnici nazvali Tunelom ljubavi.

1

Tunel svake godine privlači sve veći broj turista, a sve je popularnije fotografiranje zaljubljenih parova i ceremonija vjenčanja.

Tunel je nastao za vrijeme Hladnog rata kako bi se prikrila obližnja vojna baza. Proteže kroz gustu šumu dužine 6,5 kilometara. Pruga je konstruirana na kraju 19. stoljeća kako bi osigurala snabdijevanje tvornice drvne industrije na drugom kraju staze. Svaki dan vlakovi ovom rutom prevoze teret, što posredno pomaže u održavanju oblika tunela, koji bi u suprotnom potpuno zarastao.

2

Jedan detalj je posebno interesantan, a to je račvanje pruge. Lijeva pruga vodi u prostor gdje je zabranjen ulazak. Tijekom vrhunca Hladnog rada, vremena velike paranoje i tajnosti, sovjetske snage su uz drveće izgradile prugu kako bi sakrile transport opreme do obližnje vojne baze koja je i danas aktivna.

3

Foto: Instagram

Komentari