Turnir mladih prirodoslovaca

Piše
Petra Haleš

Jan 08, 2019

Ove subote, 12. siječnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava se Državni turnir mladih prirodoslovaca.

Turnir organizira studentska udruga „Istraživački centar mladih“ već petu godinu za redom. Ove godine prijavilo se više od 100 učenika iz cijele Hrvatske.

Nakon selekcije pozvano ih je 12 koji će se „boriti“ u znanstvenim borbama u subotu kako bi se odabrala ekipa koja će predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom turniru u Minsku, Bjelorusija od 18. do 24.8.2019. godine.

Turnir mladih prirodoslovaca je prema našim saznanjima najveće eksperimentalno natjecanje iz prirodnih znanosti u Hrvatskoj za učenike osnovnih i srednjih škola, te pruža mogućnosti za samostalan rad, na eksperimentiranje, na kreativno rješavanje problema, potiče zanimanje učenika za znanost i razvija snalažljivost.

Na međunarodnoj razini pak razvijaju se komunikacijske i prezentacijske vještine. Prilikom rješavanja turnirskih problema, natjecatelji na zanimljiv način primjenjuju znanje stečeno u osnovnoj ili srednjoj školi, ali ga i znatno proširuju.

Popularizacija ovog natjecanja pruža pozitivan odmak od suhoparnog učenja gradiva napamet i rješavanja šablonskih zadataka.

Više o samom natjecanju možete pronaći na www.iynt.org i www.iynt.icm.hr.

Komentari