Tvoj saveznik pri učenju

Piše
Sponzorirani članak

Oct 08, 2019

Bilo da tek počinješ ili nastavljaš sa studentskim životom u kojem se izmjenjuju predavanja, vježbe, kolokviji, ispiti, nešto druženja s kolegama, pokoji izlazak, sigurno je da nakon par bezbrižnih mjeseci nije jednostavno.

Ustaljena studentska rutina koja ostavlja premalo slobodnog vremena djeluje na tebe i tvoje osjećaje. Razina stresa više nije na minimumu, a kako se približavaju kolokviji i ispiti postoji šansa da totalno ispadneš iz tračnica bezbrižnosti.

No što je tu je, učiti neće nitko umjesto tebe, a ispiti se ne mogu položiti sami od sebe. Srećom tu su prijatelji, cimeri, kolege koji će barem malo olakšati napete dane uoči ispita. Ipak, nešto možeš napraviti i sam/a. Osim redovitog učenja koje budimo realni podrazumijeva idealne uvjete kakvi gotovo da i ne postoje, mogu poslužiti i neki trikovi.

To ne znači da odustaneš od svojih navika kada govorimo o učenju, pogotovo ako su se pokazale dobrima, nego da ih dopuniš nečim novim. Ispijanje enormne količine kave ili pak napitaka koji bi trebali imati čudesno djelovanje, kao i tuširanje hladnom vodom kako biste se održali budnima i koncentriranima nikako nisu jedne od njih.

bbb

Keep it simple. Mnogi se slažu da bi bilo sasvim OK stvoriti ugodnu atmosferu. Naravno bilo bi poželjno početi s dobrim planom učenja i s provedbom započeti na vrijeme. Mala ali korisna kvaka je da tijekom učenja budete koncentrirani i fokusirani. Tako će učenje biti učinkovitije i moguće je da će vam trebati manje vremena da savladate određeno gradivo. Tu pak se poslužite iskušanim trikom. Uključite mirise u svoju radnu okolinu.

Eterična ulja nekih biljaka održavaju pozornost i pomažu nam da se lakše koncentriramo. Stoga se okružite mirisima bosiljka, ružmarina, grejpa, paprene metvice. Kad radite pauzu pomirišite si malo lavande za opuštanje. Osim ovih mirisnih trikova valja iskušati i onaj kojim se mirisom potiče vraćanje sjećanja. Odaberite neki ugodan miris koji će vas okruživati tijekom učenja, tako ćete uz gradivo memorirati i miris. Idući puta kada ga osjetite, vaš će mozak automatsko povući i sjećanje na događaj koji povezujemo s određenim mirisom, a time i gradivo. Što će vam itekako dobro doći kada ćete izaći na ispit.

Osim toga, motivirajte se prije ili nagradite nakon ispita novim parfemom. Hrvatska Parfemska Kuća je u suradnji s našim portalom lansirala parfeme samo za vas!  X-ica, za cure i dečke u čijem ste kreiranju i sami sudjelovali.

X-ICA MEN je vrlo muževan ali istodobno nježan parfem koji će vas očarati upravo svojom jednostavnošću. U njemu se isprepliću note lavande, slatkog pelina, cvijeta naranče, vanilije, cedra.

man

X-ICA WOMEN inspiriran je dražima studentskog života i odgovara svakom tipu žene. Odiše neodoljivom ženskom senzualnošću, zavodljiv je i baršunast zahvaljujući uravnoteženim kombinacijama kardamona, frezije, ljubičice, božura, vanilije, jantara.

woman

U prodaji X-ICA parfemi

Komentari