U povodu Europskog tjedna sporta u Zagrebu EDC biciklijada

Piše
Petra Haleš

Sep 20, 2019

Na inicijativu Europskog dokumentacijskog centra Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a u suradnji s EDC-ima u Zagrebu (Europski dokumentacijski centar, Knjižnica Ekonomskog fakulteta – Zagreb i Europski dokumentacijski centar IRMO Zagreb), Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Središnjim državnim uredom za šport, kao i biciklistima Zagrebačkog knjižničarskog društva (ZKD Biciklisti), 24. rujna 2019. od 10 do 12 sati održat će se EDC biciklijada.

Biciklijada na kojoj će sudjelovati knjižničari, korisnici knjižnica, policajci na biciklima Policijske uprave zagrebačke i građani započet će u 10 sati na Europskom trgu, nastavlja se obilaskom europskih dokumentacijskih centara u Zagrebu i završava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu prigodnim programom u predvorju Knjižnice.

Svrha je EDC biciklijade promicati geslo kampanje ETS-a „#BeActive“ među knjižničarima, članovima akademske zajednice i širom javnosti te ih na taj način potaknuti na tjelesnu aktivnost kao i upoznati građane s radom europskih dokumentacijskih centara u Zagrebu.

Svi zainteresirani građani mogu se prijaviti za sudjelovanje na biciklijadi putem mrežnog obrasca dostupnog na mrežnim stranicama NSK. Najniža dobna granica sudionika je 18 godina, a broj prijava je ograničen.

Komentari