Uber dodijelio stipendije studentima Fakulteta prometnih znanosti

Piše
Lorena Sikavica

Dec 20, 2018

Studenti Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu primili su stipendije Ubera koje će im pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju i osmišljavanju inovativnih rješenja u gradskom prometu.

Dodjela stipendije nastavak je uspješne suradnje Ubera i Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koja je započela u srpnju ove godine. Tada je potpisan Memorandum o razumijevanju kojim je potvrđen zajednički rad na razvoju pametnih gradova, pitanjima rastuće globalne potražnje za dijeljenim uslugama mobilnosti i njihove važnosti za gradove i šire društvene zajednice.

„Nama na Fakultetu prometnih znanosti iznimno je važno surađivati s korporativnim sektorom jer na taj način naši studenti imaju bolji uvid u tržište rada. Uz to, suradnja s Uberom studentima daje mogućnost usavršavanja na području prometa kroz konkretne slučajeve, posebice studentima smjera gradski promet koji se kroz obrazovanje specijaliziraju za rješavanje problema urbane mobilnosti. Ova će suradnja omogućiti direktan transfer znanja, a dobivene stipendije studentima su dodatna motivacija za daljnje usavršavanje”, istaknuo je prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti.

Dobitnici Uberovih jednogodišnjih stipendija su studentice preddiplomskog studija gradskog smjera prometa, Ivona Josipović i Patricija Kovačić te njihov kolega s diplomskog studija, Krešimir Kanižaj, a stipendisti su izabrani zbog svojih inovativnih završnih i diplomskih radova. Ivona Josipović nagrađena je za završni  rad na temu “Usporedba Ubera i konvencionalnih taksi službi”, Patricija Kovačić za završni rad pod nazivom “Uloga taksi prijevoza u sustavu javnog gradskog prometa”, a Krešimir Kanižaj za diplomski rad na temu “Primjena mobilnih aplikacija u gradskom prijevozu putnika”. Svoje radove studenti su obranili na Zavodu za gradski promet pod mentorstvom doc. dr. sc. Marka Slavulja, voditelja katedre za tehnologiju gradskog prometa.

“Nakon potpisivanja Memoranduma u srpnju, stipendiranjem studenata nastavljamo uspješnu suradnju s Fakultetom prometnih znanosti. Svjesni smo važnosti razmjene znanja akademske i gospodarske zajednice te ćemo i dalje zajedno raditi na rješavanju prometnih gužvi i unapređenju načina kretanja kroz gradove, dijeljenju prijevoza i uspostavljanju pametnih gradova”, rekao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Fakultet prometnih znanosti pozicionirao se kao jedan od predvodnika u osmišljavanju inovativnih rješenja problema prometne zagušenosti u gradovima, dok Uber kao globalna inovativna tehnološka kompanija već dugi niz godina radi na takvim rješenjima, a istovremeno na efikasan način spaja korisnike s pružateljima usluge prijevoza.

Komentari