Učite uz Feng shui vještinu

Piše
Petra Haleš

Apr 02, 2019

Ukoliko ste još u potrazi za najefikasnijom metodom učenja, a niste je uspjeli pronaći, pokušajte uz drevnu kinesku vještinu Feng shui.

Svaki student ima svoj način učenja i pripremanja ispita. Od vrlo jednostavnih do naučno dokazanih i provjerenih metoda. Svaka osoba po ovom pitanju je specifična. Sigurno ste do sada promijenili nekoliko metoda, a ukoliko ste još u potrazi za onom pravom pokušajte uz Feng shui.

Što je Feng shui?

Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu Chi u svoje domove i svoj život kako bi osigurali sreću cijeloj obitelji i svojim potomcima. Ova vještina stara preko 5000 godina, korisnim savjetima pomaže da budemo okruženi pozitivnom energijom, dostignemo ciljeve i bolji uspjeh. Zato, osjetite ovu energiju i saznajte kako lakše i produktivnije učiti lakše uz Feng shui.

Ovdje nije riječ o magiji, religiji ili sujevjernoj vještini, već o energiji poznatoj u nauci kao elektromagnetna snaga koja nam može pomoći da uređivanjem prostora privučemo uspjeh i dobre ocjene. Sve što trebate je samo malo vremena i volje za preuređenjem životnog prostora.

Sredi kaos u sobi, pospremi radni stol, spusti dasku wc školjke, izbaci smeće… Ovo vam zvuči poznato? Da, ovo su upravo savjeti s kojima vas roditelji svakodnevno “maltretiraju”. Vodeći se ovom naukom, ako sredimo i raspremimo prostor oko sebe, sredit ćemo i svoj život, misli i obveze.

Kako krenuti?

Najprije pronađite zid na sjeveroistočnoj strani svoje sobe, jer je to strana mudrosti, školovanja i sagledavanja sebe. Taj zid ukrasite nagradama i diplomama kako biste podigli samopouzdanje. Okačite svoje fotografije sa školskih priredbi, nalijepite postere svojih uzora ili slike mjesta koja harmonično utječu na vas. Nagrade i slike dečki mogu staviti i na zid sobe na sjeverozapadnoj strani, a djevojke i na zid na jugozapadnoj strani.

Riješite se nepotrebnih stvari, raščistite zakrčene hodnike i prolaze. Smeće pored vrata, nagomilane stvari ili stari namještaj su stvari koje vas guše i ometaju, kako u stanu tako i u životu. Radni prostor vam mora biti prohodan jer nered izaziva osjećaj depresije i nervoze. Ukoliko u sobi imate raznog namještaja sa oštrim ivicama, u koje svakodnevno udarate glavom, te ivice prekrijte tkaninom jer na taj način oštre ivice uklanjate iz svog života.

Jedan od najbitnijih koraka je pozicioniranje radnog stola i raspored stvari na njemu. Radni stol postavite tako što kad sjedite ne smijete biti nasuprot vrata, ali na vrata morate imati pogled. Iza vas neka bude zid koji vam simbolički daje podršku i vjetar u leđa. Ako postoje dva radna stola u sobi, nemojte ih stavljati jedan nasuprot drugom, jer je to pozicija konflikta. Neka vam radni stol uvijek bude uredan jer ćete tako biti uspješniji.

Možda vam se sve ovo čini pomalo neozbiljno i nerealno, ali vrijedi pokušati. Ako ništa, bar će vas roditelji pohvaliti kako ste napokon sredili nered na koji vam oni svakodnevno ukazuju.

Komentari