Umjetna inteligencija za početnike

Piše
Petra Haleš

svibnja 24, 2021

Nakon prve održane radionice, AIESEC Hrvatska, kako je i najavljeno, organizira i drugu radionicu u susret YouthSpeak Forum konferenciji.

O umjetnoj inteligenciji za početnike govorit će  Davor Runje, programer, znanstvenik i poduzetnik. Davor je trenutni predsjednik upravnog odbora CISEx-a (Croatian Independent Software Exporters) i predavač na Algebri.

Kao neke od najvećih uspjeha u karijeri navodi osnivanje Zaist.ai startupa koji sam gradi rješenja iz područja umjetne inteligencije u različitim industrijama, a također je i osnivač PlayMedia Systems Inc.-a, vodeće tvrtke za tehnologiju digitalnih audio dekodera.

U prošlosti je surađivao sa Microsoft-om za koga je osmislio i implementirao prototip te transformirao tehnologiju u produktnu grupu. Dobitnik je SSCLI i Phoenix nagrada Microsoft-a gdje je njegov rad proglašen među najboljih 16 u cijelom svijetu. Autor je 15 članaka iz teorijskog računarstva i kreator jednog patenta u SAD-u.

Datum održavanja ove radionice je 28. svibnja u 17:00, a svi se možete priključiti putem livestream-a koji će biti na službenoj Facebook stranici „AIESEC Croatia“. Svi sudionici će dobiti i kod za 15% popusta koji mogu iskoristiti za odlazak na AIESEC stručnu ili volontersku praksu!

Komentari