UNICA rektorski seminar na Sveučilištu u Zagrebu

Piše
Petra Haleš

svibnja 22, 2019

UNICA rektorski seminar održava se na temu digitalizacije i edukacije kako bi sudionici raspravili različite teme vezane uz promjene koje donosi Industrija 4.0. te načine na koje sveučilišta mogu odgovoriti na nove izazove koje taj koncept donosi.

Seminar, koji se organizira u okviru proslave 350. obljetnice utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu, svečano će biti otvoren u četvrtak, 23. svibnja u 14 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu.

Program UNICA rektorskoga seminara započet će uvodnim obraćanjem rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i predsjednika UNICA mreže (Network of Universities from the Capitals of Europe – UNICA) profesora Luciana Sase. Događajem će predsjedavati prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu.

Okupljeni rektori, prorektori, ravnatelji, dekani i ostali predstavnici akademske upravljačke zajednice razgovarat će o novim i poboljšanim oblicima suradnje između sveučilišta u svjetlu rastućega interesa za teme digitalizacije u edukaciji te industrije temeljene na internetskoj tehnologiji i novim načinima komunikacije. Pritom će poseban fokus rasprave biti usmjeren na izazove s kojima se suočavaju novije članice Europske unije.

UNICA je mreža sveučilišta glavnih gradova Europe čija je uloga promicati akademsku izvrsnost te integraciju i suradnju između svojih članica diljem Europe. Mreža, koju čini 51 sveučilište, svoje aktivnosti provodi u sklopu više tematskih skupina.

Komentari