University Trading Tournament

Piše
Petra Haleš

Apr 07, 2021

University Trading Tournament je regionalno studentsko natjecanje u trgovanju na financijskim tržištima koje se već šestu godinu odvija pod vodstvom Financijskog kluba – studentske udruge s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Cilj natjecanja je pružiti sudionicima realan doživljaj trgovanja vrijednosnim papirima kroz trgovanje na virtualnoj burzi putem platforme MetaTrader 4 koju koriste profesionalni brokeri.

University Trading Tournament je projekt koji je pokrenut od strane Financijskog kluba s ciljem povećanja financijske pismenosti te svijesti studenata o načinima funkcioniranja financijskih tržišta.

Natjecanje se održava o razdoblju od 12.travnja do 07. svibnja 2021. godine i sastoji se od četiri runde, od kojih svaka traje tjedan dana te tijekom svake runde natjecatelji imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade. Nakon svake runde računaju se bodovi te se proglašavaju pobjednici, a po završetku natjecanja konsolidiraju se rezultati te se proglašavaju ukupni pobjednici turnira.  Na UTT se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe, ali će nagrade biti osigurane samo za osobe sa statusom studenta u Hrvatskoj i zemljama u regiji.

2

Tijekom natjecanja sudionici će se kroz online predavanja i trgovanje na virtualnoj burzi upoznati s osnovama tehničke, fundamentalne i investicijske analize, funkcioniranjem financijskih tržišta, načinima trgovanja vrijednosnim papirima te će moći iskušati ta znanja u praksi. Osim toga, u tjednu prije samog natjecanja pripremljena su edukativna predavanja koja će sudionicima biti korisna za pripremu strategije ulaganja.

Ukoliko se želite okušati u tradingu i izbrusiti svoje vještine u trgovanju na financijskom tržištu bez da preuzimate stvarni rizik, prijave su otvorene te traju do 11. travnja. 

Prijaviti se možete klikom na link: http://finance.hr/tournament/prijava/.

Za više informacija, posjetite i web stranicu te društvene mreže UTT-a!

Web stranica: http://finance.hr/tournament/
Instagram: https://www.instagram.com/university_trading_tournament/
Facebook: https://www.facebook.com/UniversityTradin

Komentari