Uskoro povratak studenata u studentske domove

Piše
Mateo Galić

svibnja 08, 2020

Studenti studentskih domova u Zagrebu mogu useliti u svoje sobe tijekom vikenda uz prethodnu najavu ravnatelju doma.

Sukladno odluci Ravnateljstva civilne zaštite RH, studentski dom „Cvjetno naselje“ djelomično se demobilizira na načina da:

  • 1., 2.  i 3. paviljon ostaju mobilizirani i služe za smještaj građana grada Zagreba čiji su domovi stradali u potresu;
  • 4., 5., 6., 7. i 8. paviljoni se demobiliziraju i u njih se mogu ponovo useliti studenti.

Stanari iz demobiliziranih paviljona mogu se vratiti u svoje sobe, počevši od petka (8.5.2020.), dok se stanari iz prva 3 paviljona raspoređuju na slobodna mjesta unutar SN „Cvjetno naselje“, a ukoliko neće biti dovoljno slobodnih kreveta tada će se ponuditi slobodan smještaj unutar naših kapaciteta u preostalim studentskim naseljima.

Preseljenje je moguće subotom od 8:00 do 14:00 sati. – odgovorili su iz SC-a Domskom odboru Studentskog doma Cvjetno naselje.

Svi studenti se trebaju pridržavati propisanih uputa prije dolaska u studentski dom:

1. Prije povratka u studentski dom prethodno se najaviti upravi studentskog doma.
2. Svaki student prilikom povratka mora predočiti valjanu e-propusnicu.
3. Povratak u studentski dom moguć je samo uz potpisanu izjavu o zdravstvenom stanju prilikom useljenja u studentski dom kojom stanar dokazuje da nije pod mjerama samoizolacije niti da trenutno pokazuje znakove respiratorne infekcije – povišena temperatura, suhi kašalj, kratki dah. Izjava se potpisuje na porti/recepciji studentskog naselja.
4. Sukladno odluci Uprave za visoko obrazovanje MZO-a, nije dozvoljeno korištenje studentskog doma za samoizolaciju.
5. Boravak u studentskom domu mora biti sukladan propisanim preventivnim mjerama zaštite od COVIDa-19.

Povratak studenata u prva tri paviljona SN „Cvjetno naselje“ nije dozvoljen osim za preuzimanje vlastitih stvari prema utvrđenom protokolu.

Sukladno odluci Ravnateljstva civilne zaštite RH da se studentski dom „Cvjetno naselje“ djelomično demobilizira, obračun stanarine u mjesecu svibnju obrađivati će se na sljedeći način:

  • studenti koji su useljeni u studentske domove i fizički se tamo nalaze, plaćaju redovitu cijenu smještaja, sukladno kategoriji smještaja koju koriste;
  • studenti koji su useljeni u studentske domove “Stjepan Radić”, “Cvjetno naselje” i “Dr. Ante Starčević”: I. – V. kategorija, a fizički su odsutni, plaćaju mjesečni paušalni iznos od 100,00 kn;
  • studenti koji su useljeni u studentski dom “Lašćina”: VI. i VII. kategorija, a fizički su odsutni, plaćaju mjesečni paušalni iznos od 50,00 kn;
  • studenti koji se vode kao stanari u studentskom domu „Cvjetno naselje“, u paviljonima 1., 2. i 3. zbog nemogućnosti korištenja smještaja u navedenim kapacitetima, ne plaćaju stanarinu niti paušal za smještaj u studentskome domu.

Studentima koji su dosadašnjim redovitim plaćanjem stanarine došli u pretplatu, pretplaćeni iznos koristiti će se za zatvaranje budućih stanarina, do dana iseljenja iz studentskog doma.

Navede izmjene primjenjuju se na obračun stanarine od mjeseca svibnja 2020. godine.

Obračun stanarine za tekući mjesec vršiti će se početkom narednog mjeseca.

Povrat stanarine vrši se nakon što se student uredno iseli iz studentskog doma sukladno Domskom redu Studentskog centra u Zagrebu. To podrazumijeva da je soba oslobođena od stvari te da je ključ vraćen upravi studentskog naselja.

Komentari