Uspješno održan II. Kongres studenata biotehnologije

Piše
Petra Haleš

svibnja 22, 2019

19. svibnja završio je II. Kongres studenata biotehnologije koji se drugu godinu zaredom održao na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u organizaciji udruge studenata PROBION.

Kongres je trajao tri dana, a započeo je u petak 17. svibnja s plenarnim predavanjem te je završio u nedjelju proglašenjem pobjednika I. Biotehnološke olimpijade te proglašenjem najboljeg postera uz riječi zahvale naše predsjednice i koordinatora biotehnološkog smjera udruge. Uz druženje, zabavu i stjecanje novih i važnih ponznanstava, kongres su obilježila predavanja vrhunskih stručnjaka iz područja biotenoloških znanosti i predavanja mladih znanstvenika.

KSB_sven_knechtl_180

Tijekom tri dana predavanja sudionici su imali priliku čuti nešto više iz područja pozitivne i negativne primjene biotehnologije te predavanja vezana uz nove tehnologije u biotehnologiji. Studenti su imali priliku pokazati svoja znanja i laboratorijske vještine u Prvoj biotehnološkoj olimpijadi, a pobjednici su nagrađeni prigodnim darovima. Osim toga, studenti su imali priliku izložiti svoje postere u posterskoj sekciji, a pobjednica je nagrađena.

Komentari