Untitled

Vakula najavio nove probleme i veliku hladnoću

Piše
Vedran Mikulić

Feb 04, 2020

Kako je i najavljeno u Hrvatsku je stigla drastična promjena vremena. Što nas očekuje u narednim danima?

Poznati meteorolog Zoran Vakula u najnovijoj je prognozi za HRT promjenu opisao ovako, istovremeno najavljujući ono što nas tek čeka:

Prognozirano – na žalost, i ostvareno! Umjesto snijega, kao da nije veljača – mnoge je kopnene krajeve zabijelila tuča! Još češća je bila kiša, gdjegod praćena munjama i gromovima, a i vjetar je bio jak, mjestimice i s olujnim udarima.

Tijekom srijede će još jači puhati svima! Sigurno će prouzročiti zastoje u prometu, nadam se ne i neku drugu veću štetu! Pritom će oborina biti manje nego u utorak, koji je nekima nakratko djelovao kao svijeta smak.

Od četvrtka do nedjelje opet stabilnije, mirnije, sunčanije i suho, ali pripremite toplije cipele i ruho. Temperaturnih će “minusa” biti gotovo diljem unutrašnjosti, a i ponegdje blizu mora će se jutarnja hladnoća osjetiti do kosti. No, poslijepodneva će biti sve toplija, a od nedjelje i oblačnija, uz jugozapadnjak i jugo ponovno i vjetrovitija i kišovitija…

Još detaljniju prognozu, koju su pomogli pripremiti i drugi službujući meteorolozi – prognostičari DHMZ-a, ne samo iz Zagreba nego i iz Rijeke i Splita, može se naći u HRT METEO aplikaciji, koja postoji i na engleskome i njemačkome jeziku, a ne stignete li pogledati HRTint ili HRTi – prognoze na spomenutim jezicima, i još španjolskome – možete pogledati ovdje.

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.