Velika završnica Mozgala

Piše
Petra Haleš

Jun 10, 2019

U srijedu, 12. lipnja 2019. održat će se velika završnica studentskog natjecanja Mozgalo u Plaza Event Centru (dvorana Mljet+Lastovo) u 17 sati.

Na velikoj će završnici svoja rješenja predstaviti timovi finalisti; BiotechRi, Big Whales, KKF, Outliers, Pessoe i Pet Matematicara kao rezultat višemjesečnog rada i mnogo korisnih radionica.

Podsjećamo, najuspješnije studente čeka bogati nagradni fond (14 tisuća kuna za prvo mjesto, 10 tisuća kuna za drugo, 6 tisuća kuna za treće i 1000 kuna za najbolju prezentaciju). Ocjenjivat će ih stručni žiri iz tvrtki i poduzeća koja su pomagala natjecateljima kroz radionice posljednjih nekoliko mjeseci. Žiri čine Božidara Cvetković iz ADACTA-e, Andrea Pirša iz A1 Hrvatska, Marko Dobronić iz Megatrenda, Ivan Čapalija iz Microblinka, Albert Ćosić iz NEOS-a i Filip Čulinović iz ReversingLabsa.

Nakon završnice, održat će se after party za sve finaliste i sudionike ovogodišnjeg Mozgala u Caffe Bar & Night Clubu Ferax s početkom u 21 sat.

Mozgalo je studentsko natjecanje u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja čiji je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike.

Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora.

Komentari