VIDEO:Hrvatski košarkaš trenira u izolaciji

Piše
Vedran Mikulić

Apr 10, 2020

Sport miruje, dvorane i stadioni su prazni. A vrijedni sportaši i dalje treniraju. Odgovorni, kao u ovoj priči, drže se izolacije ali i marljivo vježbaju.

Naš sjajan mladi košarkaš Roko Prkačin u izolaciji štiteći i sebe i druge svaki dan trenira nekoliko sati. I čeka bolja vremena kao i svi mi. Sjajnih psiholoških karakteristika ne treba mu ni teretana ni vježbaonica. On sam nalazi u prirodi sprave za trening. Uostalom, pogledajte video snimku.

Roka Prkačina još jednom valja pošteno predstaviti, rođen 26. studenoga 2002. godine u košarkaškoj obitelji (Roko je prvo od petero djece svoje majke Katarine Prkačin i oca Nikole Prkačina) zarana je krenuo s treninzima, pokazao talent, usredotočenost i volju za radom i usavršavanjem. Gibak, spretan, domišljat, Roko Prkačin ima sve karakteristike budućeg velikog košarkaša, i sad ćemo ustvrditi da se od njega očekuje jako puno. Dugo Hrvatska nije imala takav košarkaški dragulj, nije to pretenciozno kada to ustvrdimo.

Još prije malo više godinu dana, u siječnju 2019. godine, svi su se kleli u Roka Prkačina. Mladi hrvatski košarkaš u samo tjedan dana s Cibonom je osvojio kadetsko, juniorsko i seniorsko prvenstvo Hrvatske, a u sezoni 2018/19. iza sebe ima i naslov prvaka Europe s reprezentacijom do 16 godina, kao i juniorsku ABA ligu. A na četiri od pet natjecanja, Roko je proglašen najkorisnijim igračem turnira. U Ciboni u posljednje vrijeme nije igrao što je izazivalo zgražanje košarkaških stručnjaka. Sada kada je sezona zamrla, ali zamro je i Košarkaški klub Cibona – Roko Prkačin radi na sebi. Kad dođu bolja vremena on će biti u – top formi.

Izvor: sportska.revija.hr

Komentari