Volontirajte na 19. Festivalu jednakih mogućnosti

Piše
Mateo Galić

Apr 17, 2021

Ovogodišnji Festival bit će održan od 25. do 27. svibnja na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 12. i 19. svibnja na FER-u.

Društvo tjelesnih invalida već devetnaest godina organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M).

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Ovogodišnji Festival bit će održan od 25. do 27. svibnja 2021. na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 12. i 19. svibnja od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 180 ciljanih volontera – studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 10 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

POZIV VOLONTERIMA 2021

Detaljnije na poveznici: https://fm.dti.hr/

Napominjemo da će Festival biti održan u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

Komentari