Vratite svome tijelu prirodnu ravnotežu: proljetni detoks

Piše
Petra Haleš

Feb 22, 2019

Iskoristite dolazak proljeća za detoksikaciju organizma i vratite svome tijelu prirodnu ravnotežu.

Nakon duge i hladne zime dolazi proljeće na naša vrata. Kao što je svima poznato za vrijeme zimskog perioda unosimo težu, masniju i kaloričniju hranu, a tjelovježba nam je također smanjena.
Zbog nepravilne prehrane i smanjenog unosa određenih vrsta prehrambenih namirnica može doći do pojavljivanja neželjenih simptoma poput glavobolje, kroničnog umora, pada imuniteta ili depresije.

Proljeće – idealno za detoksikaciju

Prije početka proljeća bilo bi idealno započeti detoksikaciju tijela kako bih na vrijeme očistili svoj organizam od nakupljenih toksina.
Dolaskom toplijeg vremena ljudi započinju čistiti svoj organizam od neželjenih tvari, a ujedno kako bih ga nadopunili vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim sastojcima.

Prema zdravstvenim preporukama svaki čovjek bi barem dva puta godišnje trebao napraviti detoksikaciju organizma, a savjet je da se krene u proljeće. Budući da proljeće u prirodi simbolizira buđenje živog svijeta mogli bih reći da i za ljudski organizam ovo godišnje doba predstavlja period obnavljanja i regeneracije.

Kako očistiti organizam

Organizam možete očistiti na vrlo jednostavan način. Potrebno se pridržavati osnovnih uputa za koje će vam vaše tijelo biti zahvalno.

Osjećaj čistoće i lakoće donijet će vam energiju i vitalnost. Prilikom detoksikacije organizma savjetuje se konzumiranje raznolikih vrsta voća i povrća.

Također je bitno napomenuti da je unos vode neophodan te je potrebno unositi oko 2L vode na dan za ubrzanje metabolizma i cjelokupnog rada probavnog sustava. Povećajte unos žitarica, mahunarki i vlakna kako bi potaknuli svoja crijeva na rad.

Više na: wish.hr

Komentari