Webinari na platformi PROBIONline

Piše
Mateo Galić

svibnja 13, 2020

Suočeni s globalnom pandemijom COVID-a 19 i uz pridržavanje uputa i odredbi Nacionalnog kriznog stožera i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, Udruga studenata Prehrambenobiotehnološkog fakulteta – PROBION svoje je aktivnosti nastavila isključivo digitalnim putem.

Kao rezultat transformacije djelovanja Udruge nastala je platforma PROBIONline koja kao weblog ima ulogu u prenošenju znanstvenih, društveno-korisnih i prije svega stručnih informacija usko vezanih uz biotehničko i biomedicinsko područje djelovanja.

PROBIONline obuhvaća i seriju znanstveno-popularnih webinara koji se odvijaju uživo na službenoj LikePage stranici Udruge na internetskoj društvenoj mreži Facebook ovdje.

Udruga je do sada uspješno održala tri webinara putem PROBIONline platforme koje, ukoliko ste zainteresirani, još uvijek možete pronaći i pogledati na prethodno priloženoj poveznici.

Četvrti webinar fokusiran je na pandemiju koja je zahvatila cijeli svijet i uvelike promijenila naše živote, a čiju problematiku, kao i najnovija znanstvena otkrića, će detaljno izložiti znanstvenik prof. dr. sc. Igor Štagljar sa Zavoda za biokemiju i molekularnu genetiku Sveučilišta u Torontu (Kanada).

Profesor Štagljar završio je studij molekularne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te stekao doktorat na ETH (njem. Eidgenössische Technische Hochschule) institutu u Zürichu (Švicarska). Od 2005. godine zaposlen je na Sveučilištu u Torontu, a već 10 godina obnaša poziciju redovitog profesora. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, urednik je nekoliko časopisa te je dobitnik mnogih znanstvenih priznanja i nagrada.

Webinar naziva What We Know and What We Don’t Know About SARS-CoV-2 Coronavirus održat će se u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. g., s početkom u 17 sati na službenoj LikePage stranici Udruge na društvenoj mreži Facebook.

95910517_1572193759611340_8746510897540759552_o

Webinar ćete moći popraviti uživo ovdje.

Peti webinar koji organizira Udruga donosi temu koju dosada nismo imali prilike čuti na području ne samo Hrvatske već i šire regije. Riječ je o prehrani astronauta i svim postupcima i procedurama koji se odnose na prehranu namijenjenu boravku u svemiru.

Webinar će voditi službeni prehrambeni tehnolog iz NASA-e (engl. National Aeronautics and Space Administration), emeritus Vickie L. Kloeris. Emeritus Kloeris radila je 34 godine u sektoru svemirskih prehrambenih sustava NASA-e, a 29 godina je bila i na funkciji NASA-inog menadžera u Svjetskoj svemirskoj postaji prehrambenih sustava. Trenutno, kao nedavno umirovljena osoba, radi skraćeno na poziciji konzultanta za prehrambene sustave u NASA-i.

Peti webinar pod nazivom SPACE FOOD: The past, the present and the future održat će se u četvrtak, 21. svibnja 2020. g., s početkom u 18 sati na službenoj LikePage stranici Udruge na društvenoj mreži Facebook.

97362257_1573053986191984_132344636927639552_o

Webinar ćete moći popratiti uživo ovdje.

Ukoliko posjedujete Facebook profil, pristup samome webinaru neće biti problem, ali u slučaju da ga nemate, morat ćete pričekati završetak live prijenosa, nakon čega ćete biti u mogućnosti pristupiti videu koji će ostati pohranjen unutar službene Facebook-ove stranice događaja te ga ponovno potražiti na već ranije priloženome linku.

Svi vi koji ste zainteresirani za gore navedenu tematiku slobodno nam se pridružite.

Komentari