Za ljubitelje jugoslavenske umjetnosti: (Dis)kontinuiteti (1918 – 1992)

Piše
Ana Meštrović

Jan 25, 2016

Za ljubitelje književnosti i ostalih umjetnosti, u travnju će se u Beogradu održati jedna posve drugačija studentska konferencija. Ovu konferenciju zanimaju (dis)kontinuiteti u razvoju jugoslavenske književnosti i umjetnosti, te njihova (ne)prihvaćenost na području bivše Jugoslavije (1918-1992).

Studenti Filozofskog i Filološkog fakulteta u Beogradu organiziraju regionalnu studentsku konferenciju –  Književnost i umjetnost u Jugoslaviji: (Dis)kontinuiteti (1918 – 1992). Konferencija će se održati od 22. do 24. travnja u Beogradu.

Prijaviti se možete do 21. veljače, a rok za esej je do 6. ožujka.

Konferenciju su organizirali Klub studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu (KSIU) i Klub studenata komparativne književnosti i literarne kritike Filološkog fakulteta u Beogradu (Klub 128). Glavna nakana im je započeti, a potom i održavati suradnju među studentima humanističkih znanosti zemalja članica bivše Jugoslavije.

Istraživat će se zašto su neki autori ili djela u određenim državama prepoznati kao nositelji trajne vrijednosti. Također, i zašto su, iz današnje perspektive, neki drugi autori i djela marginalizirani, ostavši neprepoznati kao važni ili vrijedni.

Službeni jezici konferencije su hrvatski, srpski, slovenski, makedonski i engleski.

Sudjelovati možete tako da pošaljete pisani esej, a teme i upute za pisanje, kao i obrazac za prijavu nalaze se ovdje.

Više pročitajte na facebook stranici.

Komentari