Zakazani izbori za Studentski zbor FFZG-a

Piše
Iva Bucić

Nov 02, 2016

Nakon što je na inicijativu bivšeg dekana Vlatka Previšića raspušten Studentski zbor Filozofskog fakulteta, novi će se predstavnici izabrati na izborima u utorak i srijedu, 22.i 23. studenog.

Studenti FF-a moći će od glasovati 8 do 20 sati, a čim se oformi novi Zbor, v.d. dekana Željko Holjevac najavljuje sjednicu Fakultetskog vijeća i pokretanje postupka izbora novog dekana.

Do ponavljanja izbora došlo je nakon što je na Senatu Sveučilišta u Zagrebu, 13. rujna, jednoglasno je izglasano raspuštanje Studentskog zbora FF-a. Privremeni dekan Holjevac u međuvremenu želi sazvati sjednicu Vijeća bez studentskih predstavnika. Naime, tvrdi da bi takva sjednica bila legalna jer bi se donijele samo odluke bitne za rad Fakulteta, a za takvo što je potrebna natpolovična  prisutnost članova Vijeća.

Ima točaka koje ne bi morale čekati na ponovljene izbore. No, ako nema izgleda da bi se mogla održati sjednica Vijeća, ispričavam se svima kojima se predmeti ne rješavaju, imam ih stalno na umu i molim za još malo strpljenja u čekanju do konstruktivnog raspleta krize na Fakultetu, piše dekan u priopćenju.

Sasvim izgledno je da od sjednice neće biti ništa dok god se imenuju članovi Zbora i izaberu studenti predstavnici u Vijeću. Naime, zadnji pokušaj održavanja sjednice u krnjem izdanju neslavno je propao kad je sastanak napustilo 40-ak profesora koji se slažu da Vijeće nije legitimno dok god u njemu ne sjede i studenti.

Dekan čekao godinu i pol da se zapita je li Zbor legitiman

Dekan Željko Holjevac glavna tema Plenuma

Komentari