Zanima Vas Neuroznanost? Pridružite se IYNA!

Piše
Petra Haleš

Jun 17, 2019

Jeste li se ikada zapitali odakle dolaze vaše misli, emocije i sjećanja?

Jeste li ikada razmišljali o tome kako ste u stanju uočiti svijet i komunicirati s njim? Da li vas sposobnost mozga da kontrolira mnoge aspekte vaše osobnosti i zdravlja fascinira? Onda ste došli na pravo mjesto!

Ako ste student koji je zainteresiran za neuroznanost, neurološke bolesti, ili bilo koje od prethodno postavljena pitanja, pridružite se IYNA (International Youth Neuroscience Association), međunarodna, studentska organizacija čiji je cilj izgraditi novu generaciju neuro znanstvenika!

a

IYNA organizacija nudi brojne mogućnosti za učenike srednjih škola da se uključe u neuroznanost vezano s digitalnom tehnologijom i surađuju s vršnjacima iz cijelog svijeta! Na primjer, IYNA ima svoj vlastiti časopis u kojem studenti mogu slati članke u vezi s njihovim neuroznanstvenim istraživanjima putem interneta ili u laboratoriju.

IYNA također vodi inicijativu za stvaranje neuroznanstvenu nastavu za srednju školu (zvanom MYELIN), i ima mnoge vodeće pozicije na koje se studenti mogu prijaviti kako bi pomogli u širenju znanost o mozgu! Pridruživanjem IYNA-u, studenti također mogu raditi na razvoju digitalnih projekata kao na primjer MAST (Modern Analytical Skills Training Initiative), čiji je cilj osposobiti studente za korištenje računalnih modela i statistiku u neuroznanost.

Sudjelovanje u IYNA-u isto nudi studentima mogućnost da se upoznaju s mentorima na fakultetima, koji im mogu pomoći u njihovim neuro znanstvenom obrazovanju, projektima i istraživanju. Kakvi god bili vaši neuro znanstveni interesi, IYNA ima mogućnosti za vas! IYNA je također potpuno besplatna, “non-profit” organizacija, zatim škole ne moraju ulagati novac za sudjelovanje u IYNA!

Ako ste zainteresirani za pridruživanje IYNA-u, ili ako ste zainteresirani za više informacija o organizaciji, molimo Vas da im se pridružite putem online radnog stola pod nazivom “Slack”.

Na ovaj način dobit ćete odgovore na vaša pitanja o organizaciji i gdje se hrvatski članovi IYNA-a mogu sastati kako bi razgovarali o mogućnostima za učenje više o neuroznanosti! 

Invite Link za IYNA Organizaciju nalazi se ovdje.

Komentari