Započeo je zagrebački Advent

Piše
Lorena Sikavica

Dec 02, 2018

Prva svijeća na adventskom vijencu upaljena je sinoć na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Time je označen početak Adventa u Zagrebu.

“Advent u Zagrebu” svečano je sinoć otvoren paljenjem prve adventske svijeće koju su na Trgu bana Jelačića upalili predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon što je zapaljena prva adventska svijeća, predsjednica Republike otvorila je i Božićnu bajku, lokaciju s bajkovitim kućicama na Trgu Bana Jelačića s  božićnom   gastronomskom ponudom i glazbenim božićnim hitovima.

Advent u Zagrebu tri puta za redom bio je europski pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination. Riječ je o jednoj od najvažnijih turističko-kulturnih  manifestacija za zagrebački i hrvatski turizam, koja bogatim programom želi stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj.

Već dobro poznatim adventskim lokacijama, među kojima su Trg bana Jelačića, Europski trg, Klovićevi dvori, Strossmayerovo šetalište, Tunel Grič, Marićev prolaz, Bogovićeva i Petrićeva ulica, Fuliranje na Strossmayerovom trgu te Zrinjevac i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, pridružile su se i tri nove lokacije. Prolaz sestara Baković pored Kina Europe oživjet će na temu filma, dok će se u samom kinu tijekom adventa prikazivati prigodni božićni filmovi. Druga nova lokacija jest Advent u Staroj Tkalči, uređen u duhu zagrebačkih starih obrta, te Advent u Maksimiru i Zoološkom vrtu kao treća nova lokacija, koja će posebno razveseliti one najmlađe.

Deveti po redu Advent u Zagrebu trajat će do 6. siječnja 2019.

Obišli smo lokacije ovogodišnjeg adventa i evo što smo zabilježili…

Photo galerija (72 slika)

Komentari