Završeni izbori za Europski parlament i što sad? Ništa.

Piše
x-ica tim

svibnja 26, 2019

Konačno je završio cirkus zvan izbori za Europski parlament. Što nam to donosi? Apsolutno ništa!!!

Napokon je gotovo!!! 

Sinoć su završeni izbori za Europski parlament i dok jedni slave, drugi tuguju, treći smišljaju nesuvisle rečenice kako opravdati loš rezultat, a jedino što je svima zajedničko je da se dobro jede, pije i zabavlja. Ceh se plaća iz proračuna.

Ne planiramo se baviti analizama rezultata jer sama izlaznost građana na ove izbore govori o tome što narod misli. Vjerojatno većina uopće niti ne razumije za što se glasalo i o čemu je ovdje riječ. Vama, studentima, budućim akademski obrazovanim građanima sigurno neće biti bolje niti će se izabrani boriti za vas u Europskom parlamentu. Zašto smo u to sigurni?

Jeste li u predizbornoj kampanji čuli da se ijedna stranka obraćala mladima? Niste. Jesu li se bar udostojili spomenuti vas na bilo koji način u svojim slatkorječivim i već dosadnim frazama? Nisu. Jesu li se dotaknuli krucijalnog problema sve većeg odlaska mladih izvan domovine? Naravno, ni riječi. Mislite da će vaš i standard vaših roditelja biti bolji? Ni slučajno. Mislite da ćete lako pronaći posao nakon završenog studija? Nećete. Možemo nabrajati u nedogled i na svako pitanje odgovor će biti negativan.

A zašto se nisu obraćali mladima?

Jednostavno, baš ih briga za vas i vaše probleme. Ionako će vas većina nakon školovanja spakirati svoje stvari i pravac na zapad. Što vas više ode van stopa nezaposlenosti će biti manja i s time će se zamislite hvaliti. Nevjerojatna računica.

Kome su se uopće obraćali?

Vrlo jasno, sebi samima. Njih čekaju udobne fotelje, dobre plaće i sve moguće benificije, a vama ostaje i dalje “žuljati” klupu, raditi za smiješne naknade da biste preživjeli, moliti Boga da tata ima vezu za upasti u studentski dom, čarobirati kako preživjeti mjesec i uz sve to biti motivirani za školovanje.

Ipak, glavu gore, vi ste naši heroji, a ne ovi likovi koji se na silu krevelje i razmišljaju samo o svojoj guzici. Vi ste ti na kojima je budućnost ove zemlje bez obzira na gore navedenu gospodu. Zapamtite, ne može ni ovo vječno trajati.

Komentari