Završnica natjecanja Vizionar

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 28, 2019

U petak, 31. svibnja u kreativnoj agenciji I TO NIJE SVE! u 17 sati održat će se završnica natjecanja Vizionar.

Vizionar je najveće studentsko natjecanje u izradi kreativnih rješenja iz područja dizajna i vizualnog identiteta čija je svrha omogućiti mladim kreativcima da na natječaju pokažu svoje dizajnerske sposobnosti i talente te da se povežu s potencijalnim poslodavcima.

Na natjecanju, ovogodišnji naručitelji su Styria media group i Zagrebačka banka koji su ponudili svoje zadatke. Zagrebačka banka u zadatku #DoWhatMatters – in a search for Talents tražila je od studenata kreativno osmišljavanje ujednačenog vizualnog identiteta kojim će se poduzeće predstavljati, dok je Styria media group u svom zadatku zahtijevala redizajn logotipa i vizualnog identiteta Styria: SCOOL Akademije.

U finalu Vizionara je po pet timova za svaki zadatak. Timovi koji se natječu u zadatku Zagrebačke banke su ZaGi, Satorias, Nonparel, NE i Deklice, a timovi koji se natječu u redizajnu logotipa i vizualnog identiteta Styria Media grupe su Nonparel, Klop, Deklice, NOI i Lisica. Oni će u petak pred stručnim žirijem koji je sastavljen od predstavnika naručitelja, stručnjaka iz prakse i akademske zajednice, predstaviti svoja rješenja te će odgovarati na njihova pitanja. Žiri će ocijeniti svaki tim i odabrati tri najbolja koji dobivaju novčane nagrade i stručnu praksu u trajanju od dva tjedna. Tim koji osvoji prvo mjesto dobit će 5 000 kn, drugo 3 000 kn i treće 2 000 kn, a nagrade se dijele za svaki projektni zadatak posebno.

Osim toga, na završnici će biti postavljena galerija radova ovogodišnjih finalista koju će svi gosti tijekom večeri moći pobliže pogledati.

Komentari