Životni stil koji može donijeti velika poboljšanja

Piše
x-ica tim

Oct 23, 2019

Trenerica i mentorica Načela uspjeha Iva Belé donosi vrlo lako primjenjive metode na vlastiti životni stil koji nam može donijeti velika poboljšanja i zadovoljstva.

Ako sugovornicima postavite pitanje imaju li vlastiti strateški plan, većina će ih odgovoriti da nemaju te da ne znaju zašto bi ga imali.

Vrlo vjerojatno će se zapitati i koje su koristi od strateškog plana kada se i tako jedva uspijevaju othrvati problemima koji ih okružuju te da je budućnost ionako nepredvidljiva pa je bolje prepustiti se i ne planirati, već preživljavati dan po dan.

Stoga je važno razmisliti o vlastitom strateškom planu odnosno odgovoriti na pitanja jesmo li zadovoljni situacijom u kojoj se nalazimo, koristimo li u potpunosti vlastite talente te živimo li život punim plućima ili mislim da će se stvari same od sebe posložiti na način koji nam odgovara.

„Izgleda mi fascinantno da većina ljudi planira svoje godišnje odmore s više pažnje nego što planiraju svoje živote. Možda je to zato što je BIJEG lakši od PROMJENE.“ -Jim Rohn

Ako smo zaista svjesni brzine kojom nam se život odvija, potrebno je zastati na trenutak i pogledati gdje smo i kuda želimo ići te napraviti vlastiti strateški plan.

Krenite od vizije

Za početak uzmite papir i olovku i bez ikakvog ograničavanja opišite život koji vodite na današnji dan za tri godine. U razmišljanja uključite sva važna životna područja, od posla i obitelji do financija, zdravlja, prijatelja, edukacije i putovanja.
Napišite gdje živite i s kim, čime se bavite i kako izgleda vaš prosječan dan. Svakako razmislite i o željenim talentima te kako ih možete iskoristiti za vlastitu i opću dobrobit. Za kraj, zadržite taj dobar osjećaj koji vam daje život koji priželjkujete.

Više na: wish.hr

Komentari