Znanstveni piknik najveći do sad

Piše
Ana Leko

Dec 14, 2015

Četvrti Znanstveni piknik na Zagrebačkom je velesajmu oborio sve moguće rekorde i postao najveća manifestacija popularizacije znanosti u regiji.

Ove je godine Znanstveni piknik trajao dva dana, okupio je čak pet stotina znanstvenih edukatora iz brojnih organizacija, institucija, škola i muzeja, a na Velesajam je došlo preko 50 000 posjetitelja. Na Pikniku su svoje edukacijske vještine uz domaće sudionike predstavili i gosti iz Italije, Poljske, Nizozemske, Srbije, Slovenije i Malezije. Posjetili su ga mali i veliki, više ili manje zainteresirani za znanost, ali svi su s njega odlazili jednako oduševljeni dojmovima.

Naravno, sad kada je Piknik iz godine u godinu podizao ljestvicu, mnogi posjetitelji iduće godine očekuju još veću manifestaciju. Ono što je posjetiteljima važno su edukatori koji su vrlo vješti u pojašnjavanju, a opet to sve rade na vrlo zabavan način.

Brojna publika od zavidnih 50 000 posjetitelja uživala je u pokusima, predavanjima, radionicama i znanstvenim demonstracijama.

Photo galerija (33 slika)

Ovogodišnji Znanstveni piknik održan je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i glavnim pokroviteljstvom Grada Zagreba. Partneri organizatora bili su Mreža popularizatora znanosti, Institut Ruđer Bošković, CARNet, Ljetna tvornica znanosti i radijska emisija Znanost na eteru.

Znanstveni piknik zasigurno je sve veća manifestacija zahvaljujući odličnim edukatorima, marljivim volonterima, ali i posjetiteljima koji prepoznaju njegovu kvalitetu i značaj.

Komentari