Danas slavimo Dan planeta Zemlje

Piše
Diana Radobuljac

Apr 22, 2016

Svake godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta zemlje. Tako i ove godine, pod sloganom “Trees for Earth”, cijeli svijet obilježava ovaj dan i ukazuje koliko je važno očuvati šume od štetnog djelovanja klimatskih promjena. 

Slike prirode iz cijelog svijeta danas, više nego bilo kojeg dana u godini, lijepe se na svim portalima, plakatima, televiziji, internetu… Važno je, jako je važno pokazati koliko je Zemlja lijepa i koliko je moramo čuvati. Ma, znamo mi to, ali često zaboravljamo.

dan planeta zemlje

Ono što je daleko kao da nas se ne tiče. Zagađenje u Kini kao da nije naš problem. Daleko od očiju, daleko od srca. Ali, svi smo mi pod istim nebom. Upravo zato ove godine, osim što gledamo slike naše lijepe planete, trebamo skrenuti pažnju i na opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

dan planeta zemlje    dan planeta zemlje

Upravo o tom, i inim ekološkim problemima ukazivali su milijuni ljudi u SAD-u 1970. kada se počeo obilježavati ovaj dan. Svačija je dužnost da pazi na okoliš. Kada bi svatko u svojem krugu kretanja bio ekološki osviješten, Zemlja bi danas bila puno ljepše mjesto za život.

dan planeta zemlje

Osvijestimo se i počnimo brinuti o Zemlji kako bi bilo što manje izumiranja biljnih i životinjskih vrsta. Ipak su one te zbog kojih možemo reći da je raj na Zemlji. 

Komentari