ESN Zagreb proslavio 5. rođendan

Piše
Ana Leko

Jun 13, 2016

Torta, puhanje svjećica, dobro društvo, odlična zabava, slavljenje uspjeha i nov planovi za budućnost bili su glavni motivi proslave petog rođendana udruge ESN Zagreb.

U petak, 10. svibnja, ESN Zagreb proslavio je 5. obljetnicu od svog osnutka u restoranu Njummy u Ilici 24. Puhale su se i svjećice na torti i to zasluženo jer se, osim rođendana, slavio i kraj još jedne vrlo uspješne akademske godine koja je bila prepuna uspjeha za Udrugu.

IMG_3661 (Medium)

Najveći uspjeh su naravno nasmiješena lica još dvije generacije Erasmus studenata u Zagrebu koja su se kroz cijelu godinu, na najbolji mogući način svojim raznovrsnim eventima, integirali u kulturu i zajednicu. Također, uspjehom smatraju i svakog lokalnog studenta koji je uz malu pomoć ESNovaca i pokoji savjet uspio ostvariti svoj san i koji je otišao na razmjenu u sklopu Erasmus+ programa ili nekog drugog oblika mobilnosti.

IMG_3677 (Medium)Nakon službene proslave u Njummyiju, svoje slavlje nastavili su u klubu Gallery na Jarunu. Na posljednjem službenom ESN partyiju sezone, pozdravili su se s Erasmus studentima, ali i s godinom iza nas i to u odličnoj interkulturalnoj atmosferi koju ESN Zagreb promiče kroz svoj rad, djelovanje i postojanje.

S obzirom na još jednu uspješnu godinu, plan ESN-a Zagreb je nastaviti s dobrim radom i u budućnosti u obliku organizacije evenata za dolazne Erasmus studente, kao i evente za potencijalne odlazne studente Sveučilišta u Zagrebu. Pisanje i realizacija projekata u sklopu natječaja je novina u Udruzi na kojoj su počeli raditi i koju vide kao veliki potencijal za budućnost Udruge. Nakon regrutacije novih članova u rujnu, zasigurno će imati i još više novih ideja i novih entuziastičnih pojedinaca koji će zajedno sa starijim članovima nastaviti promicati interkulturalni duh i prednosti mobilnosti kao životnog stila.

Udruga Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu te odlaznim studentima Sveučilišta u Zagrebu. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 39 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija.

Photo galerija (12 slika)

ESN Zagreb nastao je u rujnu 2010. godine pod imenom Zagrebački odbor za razmjene kako bi, uz Ured za međunarodnu suradnju na Sveučilištu u Zagrebu, pomagao na različite načine stranim studentima. Tada se pridružilo 10 do 15 ljudi od kojih je većina imala iskustva sa studentskim razmjenama. U lipnju 2011. je odobren kao Erasmus Student Network Zagreb i od tada Hrvatska sudjeluje u svim ponuđenim aktivnostima Erasmus programa.

Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom stranom studentu osigurava jednog buddyja, osobu koja će studentu stajati na raspologanju tijekom njegovog boravka u Zagrebu.  Osim toga, pruža pomoć i odlaznim studentima – nudi im osnove informacije o Erasmus programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studentata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete razmjene studenata.

ESN Zagreb danas broji oko 60 članova te početkom akademske godine provodi regrutaciju zainteresiranih za rad udruge. ESN Zagreb je sastavni dio Erasmus Student Networka Hrvatska.

Udruzi ESN Zagreb želimo još puno uspješnih godina i brojne odlične aktivnosti 🙂

Komentari