Francuska večer u Info zoni

Piše
Kristina Jelić

Jun 06, 2016

Francuska večer održat će se u srijedu, 8. lipnja, u Info zoni. Polaznici različitih škola jezika predstavit će Francusku kroz jela, pjesme, igre, kratka predavanja i scenske nastupe.

U lipnju će, zahvaljujući europskom nogometnom prvenstvu, Francuska biti glavna sportska tema, a francuski jezik i kultura bit će tema Francuske večeri koja će se 8. lipnja održati u Info zoni.

Učenice i učenici profesorice Luise Quien predstavit će se tako u raznim ulogama – kao prevoditelji, glumci, kuhari, izlagači, voditelji i pjevači. Slavica Vegar, polaznica Centra za obrazovanje odraslih Trstenik, održat će uvodnu riječ. Potom će riječ preuzeti polaznice Centra znanja stranih jezika. Mia Skoko održat će prezentaciju o Coco Chanel, a Ana Garac predavanje Sjećanja iz Pariza.

Polaznice Centra za obrazovanje odraslih Trstenik pripremit će francuska jela, no prije degustacije provjerit ćemo znanje u kvizu i sreću u tomboli koje će voditi Luka Rađa, još jedan polaznik Centra znanja stranih jezika. Prema kraju večeri igrokazom Mon mec à moi odvest će nas Duje Karaman polaznik Jezičnog centra Sintagma te Ana Kamber i Petra Musa polaznice Centra znanja stranih jezika. Uvod u karaoke bit će Gibonnijeva Tempera na francuskom jeziku. Otpjevat će je Đana Smajo, prošlogodišnja drugoplasirana RTL-ova Zvjezdica.

Francuska večer održat će se u 20 sati, u Info zoni, Jerina 1.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari