Bilo gdje u Europi možeš učiti, volontirati ili raditi

Piše
Iva Bucić

Oct 03, 2016

Što kažeš to da digneš sidro i na neko vrijeme otputuješ bilo gdje u Europi učiti, volontirati ili raditi, ali i upoznati novu kulturu, naučiti strani jezik te steći međunarodne prijatelje i nova iskustva?

Nema razloga da to ne učiniš ako želiš, a prvi korak možeš učiniti već u srijedu, 5. listopada. Tad će se u Centru tehničke kulture Rijeka održati besplatna informativna radionica, na kojoj ćeš moći saznati sve o razmjenama mladih i Europskoj volonterskoj službi, programu Your first EURES job, a otkrit ćeš i kako se prijaviti i krenuti u svoju europsku avanturu. Sve što trebaš učiniti za sudjelovanje na radionici je ispuniti prijavni obrazac.

Radionica je podijeljena u tri dijela – Uči/volontiraj u Europi,  Radi u Europi i Zgrabi svoju priliku. Ukratko, imaš priliku otići na razmjenu do tri tjedna, do 2 mjeseca ili od 2 do 12 mjeseci, a na raspolaganju imaš i subvencije za zaposlenje u nekoj europskoj tvrtki ili organizaciji. Programi ti nude financije za putne troškove, a ovisno o uvjetima, pokrivaju ti i životne i troškove smještaja. Nakon Rijeke, radionica će se održati u Delnicama, i to u srijedu, 12. listopada.

Više informacija potraži na stranici Centra tehničke kulture Rijeka i na ovoj adresi.

Komentari