Vipnetovi zaposlenici prikupili 40.000 kuna za ljetovanje djece

Piše
Lorena Sikavica

Jul 04, 2018

Više od 140.000 kuna donacija u samo godinu dana prikupljeno je na društvenoj platformi za dobrotvorni fundraising koju je pokrenuo Vipnet s ciljem povezivanja pojedinaca koji žele pomoći udrugama u njihovom radu.

Povodom drugog rođendana dodijeljena su priznanja najuspješnijima i najpopularnijim udrugama te najangažiranijim ambasadorima u proteklih godinu dana.

U humanitarnoj akciji Vipnetovi zaposlenici prikupili su više od 40.000 kuna za udrugu Mirno more koja od 1994. godine organizira Flotu mira, jedinstveni projekt ljetovanja za djecu roditelja slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Flota mira jedri jednom godišnje u Hrvatskoj i okuplja više od 1000 djece iz Hrvatske i ostalih zemalja u regiji koji jedre na stotinjak brodova s jedinstvenim ciljem –  za mir i toleranciju. U Floti mira mladi sudionici, između ostalog, kroz igru uče o toleranciji i kako odbaciti predrasude. Na konferenciji za medije održanoj u centru inovacija HUB 385 predstavljena je i redizajnirana web stranica www.cinipravustvar.hr na kojoj su unaprijeđene i uvedene nove  funkcionalnosti poput dodjele vritualnih priznanja brončanog, srebrnog, zlatnog i planitanostog ambasadora onima koji prikupe određeni iznos donacija kroz svoje izazove. Za udrugu Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“ poznati profesor matematike Toni Milun pokrenuo je izazov kojeg se, osim kunskim donacijama, može podržati i uplatom kriptovalute odnosno bitcoinom.

Najuspješnija i najpopularnija udruga u prošloj godini bila je Udruga Mali zmaj koja je prikupila najveći iznos donacija, ukupno 33.755 kuna. Najuspješniji izazov bio je Do Vira i nazad kojeg je pokrenuo Marko Kos i prikupio 16 100 kuna za udrugu Mali zmaj te je, s čak 92 pojedinačne donacije, ujedno i najpopularniji ambasador.

„Kako je najavljeno Vipnet će do kraja godine promijeniti naziv u A1 Hrvatska te smo tom prigodom organizirali humanitarnu akciju prodaje promotivnog materijala zaposlenicima, što je ujedno bio simbolični oproštaj od Vip branda, a prikupljeni novac preko platforme Čini pravu stvar donirat ćemo za najveći jedriličarski projekt za djecu i mlade roditelja slabijeg socijalo–ekonomskog statusa koji je 2010. godine odlikovao i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon. Flotu mira već godinama podržava A1 Telekom Austria grupa i drago mi je da je platforma prepoznata i kod ostalih zemalja članica A1 Telekom Austria grupe te će platformu moći koristiti i ostali korisnici A1 branda. Ovo je samo jedan u nizu humanitarnih projekata u koje Vipovci podržavaju i upravo su oni najbrojniji ambasadori platforme. Naš Vip running team i ove je godine sudjelovao u humanitarnoj utrci Wings for life te su taj izazov posvetili Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara, pozivajući sve koji nisu mogli doći u Zadar da ih podrže uplatom donacija. U samo dvije godine na platformi Čini pravu stvar prikupljeno je preko 240.000 kuna za razne projekte udruga, a uspjeh je tim veći što su taj novac prikupili građani koji su svojim angažmanom progovorili o bitnim problemima razvijajući pri tome kulturu solidarnosti u društvu.” – izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

Platforma Čini pravu stvar prepoznata je i kod brojnih poznatih lica koji su svoje izazove pokrenuli s ciljem podizanja svijesti o različitim društvenim problemima poput pisca i sociologa Brune Šimleše, glumice Ecije Ojdanić, glumca i fitness instruktora Marija Valentića, našeg najpoznatijeg skijaša Ivice Kostelića, glumca i glazbenika Jana Kerekeša, osječkog glazbenika Igora Delača, Miss Hrvatske 2017. Tee Mlinarić i brojnih drugih .

Čini pravu stvar je jedinstvena društvena platforma za dobrotvorni fundraising koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za dobrotvorni cilj po izboru. Pokrenuta je 2016. godine u sklopu istoimenog Vipnetovog programa društveno odgovornog poslovanja kako bi na jednome mjestu spojila one koji žele pomoći s onima koji to aktivno čine. Pokretanjem društvene platforme za dobrotvorni fundraising, Vipnet pružanjem tehnološke podrške, pomoći u komunikaciji u online okruženju, spajanjem udruga i angažiranih pojedinaca, pomaže i podržava digitalizaciju nevladinog sektora.

Komentari