Kampusijada – mjesto susreta

Piše
x-ica tim

svibnja 29, 2015

Travnjaci borongajskog kampusa jučer su prštali životom. Studenti različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ujedinili su svoje snage i ostavili srca na terenu okupanom vjetrom i suncem.

Na ovogodišnjoj Kampusijadi, koju su organizirali zborovi Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti, studenti su se natjecali u 16 disciplina koje su podijeljene u skupine i pojedinačne sportove.

Uz standardne sportove kao što su nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis, biciklizam, trčanje, studenti su se okušali i u nošenju jaja na žlici, potezanju užeta, skakanju u vreći, obaranju ruku, stolnom nogometu, graničaru i u kvizu znanja. Strastveno se igrao i šah, kartala se bela i zahvaljujući Hrvatskom Flying Disc Savezu učio se bacati frizbi.

U nogometnom dijelu natjecaja sudjelovalo je 16 ekipa, a uvjerljivom igrom pobijedila je ekipa Di su pare. Igor Haluzin, student četvrte godine Prometnog fakulteta, objasnio je tajnu uspjeha svoje ekipe.

Znamo se od prije. Igrali smo zajedno na Prometijadi koja je bila u Crnoj Gori.

Dodao je da će svoj uspjeh proslaviti na after partyju Kampusijade.

igor

Fecek

Igorov kolega s Prometnog fakulteta, Branko Feček, rekao nam je da iako su neke ekipe bile malo bolje, a neke malo lošije, nažalost nagrade dobivaju samo prve tri momčadi.

Student Hrvatskih studija i član organizacijskog odbora zadužen za nogomet, Dean Perko, rekao nam je kakve nagrade će dobiti najbolje nogometne ekipe.

dean

Nagrade za nogomet su pehari i torta za sve tri nogometne ekipe.

Mnogi studenti sudjelovali su u nekoliko različitih disciplina.

gabi

Natjecali smo se u odbojci i graničaru. Nismo baš dobro prošli, u odbojci smo izgubili već prvu utakmicu. U graničaru smo u jednoj utakmici pobijedili, a u drugoj izgubili, rekla nam je Gabrijela Brkić s Kineziološkog fakulteta.

Sara Vučimilović Grgić, studentica Prometnog fakulteta također se okušala u nekoliko disciplina.

sara

Ovo nam je peta igra. Igrali smo odbojku, biciklizam, graničara, belu i obaranje ruku.

Njezin tim pobijedio je u potezanju užeta.

Najjače smo, presudio je naš timski rad. Presudila je zadnja igračica koja je potegnula u zadnji tren. Strategija nam je bila – samo čupaj.

U obaranju ruku led su probile djevojke. U napetoj borbi nadjačavanja pobijedila je Jelena s Hrvatskih studija.

Iako nije uspjela pobijediti Jelenu u obaranju ruku, Sara je osvojila 2. mjesto na biciklizmu. Nakon nje na cilj je stigao Matej Marinović, a pobjedu je odnijela Valentina Petrić s Kineziološkog fakulteta čiji je tim pobijedio i u nošenju jajeta na žlici.

U obaranju ruku okušali su se i studenti, a kako je to izgledalo, pogledajte sami.

Kampusijada je još jednom je omogućila studentima da provedu prekrasan dan na otvorenome, steknu nova prijateljstva, učvrste stara i odlično se zabave te ponudila prizore na kakvima bi pozavidili i svjetski kampusi.

Čestitke svima koji su sudjelovali, a posebna pohvala svim volonterima koji su omogućili realizaciju ovog studentskog dana sporta i zabave.

Photo galerija (33 slika)

Komentari