Nimalo ruska Matrioška

Piše
Daria Bićanić

Aug 21, 2015

Po završetku studija, Nikola je sa svojom ekipom, Anamarijom i Karlom, odlučio sam krenuti u poslovanje i pun energije nastojat će podučavati djecu i mladež plesnim, gimnastičkim i korekcijskim aktivnostima. Istražili smo ideju rada Matrioške, kao i buduće planove ovih mladih kineziologa i pedagoga.

Gimnastičari i plesači svojim skladnim pokretima tijela oduzimaju dah gdje god da se pojave. Savršeno izvedeni dalekovisoki skokovi, salta naprijed ili nazad, premeti, stojevi, iza kojih se kriju sati i sati uvježbavanja elemenata baleta, gimnastike i plesa samo su dio programa novoosnovanog kluba Matrioška.

Nikola, Karla i Anamarija treneri su kineziološkog razvojnog programa Matrioška. Ideja o nastanku Matrioške rodila se nakon završetka studija. Došlo je vrijeme da se naučeno znanje primijeni u praksi, a Nikola je odlučio ostati u svojoj kineziološkoj struci i posvetiti se aktivnostima s djecom školske dobi.

Matrioška kao ime kluba

Nikola Ledić, magistar je kineziologije i začetnik ovog kluba koji nam je pojasnio značenje imena Matrioška.

Matrioška je nastala konkretno iz malih figurica koje ljudi obično zovu babuška u ovom području, a naziv je zapravo izvorno iz Rusije. Bilo nam je zanimljivo što su to figurice iz manje u veću, idu jedna u drugu, a mi smo to zamislili kao razvojne faze djece i mladeži koje idu od predškolskog doba preko školskog do ranog djetinjstva. Mi ćemo u principu kategorizirati naše polaznike kroz imena matrioški. Što su one veće, imaju više znanja i motoričkih sposobnosti, a to je u biti jedna razvojna progresija.

babushka-21758_640

Plesni, gimnastički i baletni elementi, samo su jedni od dijelova programa rada ovog kluba. Polaznike Matrioške podučavat će stručnjaci na ovom području, kineziolozi Anamarija Želimorski i Nikola Ledić, te Karla Ledić, studentica predškolskog odgoja koja se dugi niz godina bavi plesom.

Trenerica Anamarija, svoj sportski staž odradila je trenirajući ritmičku gimnastiku. Anamarija upravo svoj sport navodi kao idealan u razvoju mladih djevojčica, a općenito bi sport preporučila svim roditeljima, odnosno njihovoj djeci jer osim motoričkog i funkcionalnog razvoja, sport pruža i socijalni razvoj koji je danas zanemaren.

Iako je klub u začetku, ovaj trojac ima planove koji intenzivno počinju s novom školskom godinom. Trenerica Karla Ledić, iznijela je prve planove u radu kluba te nam odmah dala do znanja da će polaznici Matrioške ući i u natjecateljski program.

Naš glavni plan je pružiti kvalitetan kineziološki razvoj našoj djeci i mladeži. Formiranjem grupa nastojat ćemo nastupati na natjecanjima, kad vidimo kako će sve to skupa funkcionirati.

Programi Matrioške

Programi Matrioške koji su na rasporedu od početka ove školske godine uglavnom uključuju elemente akrobatike, plesa i baleta, a prvenstvo su namijenjeni ženskoj populaciji od predškolske dobi pa sve do juniorki i seniorki.

  • ritmička gimnastika
  • gimnastika
  • balet
  • showdance
  • lyrical

Tijekom ljetnih mjeseci, u klubu se organiziraju ljetne radionice. Iva je jedna od polaznica takve radionice koja je u vrlo kratkom periodu svladala dosta zahtjevne elemente. Njezini treneri vrlo su ponosni na njezino postignuće, ali i na svoj rad u koji je uloženo puno truda. Od Ive smo pokušali doznati kojeg od trenera najviše voli i kako je raditi s njima.

Karlu poznajem jako dugo, još iz plesnih dana tako da nju poznajem duže od Nikole i Ane. Nikolin rad sam upoznala prošle godine jer mi je bio trener gimnastike, a Ana mi je sad nova trenerica. Nije stroga, iako njezino rastezanje najmanje volim.

Detaljnije informacije možete saznati na facebook stranici Matrioška.

Photo galerija (7 slika)

Naša pozitivna i vesela ekipica raduje se svojim novim polaznicima koji će kroz različite tjelesne aktivnosti unaprijediti svoje motoričke i funkcionalne sposobnosti. Dugotrajnom kombinacijom baleta, akrobatike i plesa, polaznici će naučiti svladati težinu vlastitog tijela, a njihovi pokreti odisat će gracioznošću i gipkošću. Osim fizičkih aktivnosti, energični treneri radit će i na socijalnom razvoju svih polaznika.

Matriošku ćete naći u Sesvetama, a na vratima će vas sigurno dočekati nasmijani Nikola, Karla i Anamarija, spremni za nova iskustva.

Vezani članci

Komentari