Poznati HRT-ovac Mihovil Horvat izbliza

Piše
Daria Bićanić

Apr 22, 2015

Proveli smo dan s poznatim voditeljem HRT-a, Mihovilom Horvatom.

Mihovil nam je ispričao kako se počeo baviti sportskim novinarstvom, prednosti i mane tog posla te kakva je osoba van studija. Saznali smo i njegove vrline jer… mana nema.

Mihovil se novinarstvom počeo baviti prije desetak godina. Završio je novinarstvo na Hrvatskim studijima i nakon rada u emisijama Dobro jutro Hrvatska, Hrvatska uživo i u informativnom programu, prije otprilike 4-5 godina krenuo je u sportske vode.

Biti sportski novinar oduvijek mu je bila želja i zasad u tome uživa.

Pitali smo ga je li sportski tip i izvan posla:

– Može se reći da sam sportski tip. U posljednje sam vrijeme shvatio koliko je rekreacija važna za organizam. Čovjek se jednostavno bolje osjeća već nakon desetak minuta trčanja ili šetanja. Potrebno je malo razbuditi i trznuti organizam i meni to odgovara.

Prilikom utakmice njemu omiljenog kluba i najljućeg suparnika, htjeli smo doznati koliko je subjektivan, odnosno objektivan pa nam je rekao iako je fan Real Madrida da ne favorizira Real u utakmicama. Možda bi nekad naglasio da je Real imao bolju akciju u odnosu na Barcelonu, ali u pravilu to potisne i kaže samo u sebi.

Istaknuo je da je priprema u novinastvu više od 50% svega. Jedno je ono što se događa na terenu, a potpuno drugo ono što ti kao novinar imaš pripremljeno i što bi mogao gledateljima, odnosno publici prenijeti u trenutku kada na terenu nema nekog događaja.

Putovanja su mu najdraži dio posla jer su to vječne uspomene koje uvijek ostaju.

Biti dio sporta, biti dio tog spektakla i sportskog događaja uistinu je pravo bogatstvo.

Nadamo se da ćemo upravo od Mihovila još dugi niz godina doznavati lijepe sportske priče i slušati o sportskim uspjesima.

Komentari