YouTube će naplaćivati mjesečnu pretplatu

Piše
Domagoj Vušak

Oct 19, 2015

Iako se mislilo kako će korisnici, koji će plaćati mjesečnu pretplatu koristiti YouTube bez reklama, čini se kako će oni imati i veće mogućnosti pri gledanju sadržaja na tom internetskom servisu.

Već neko vrijeme se spominje mogućnost da YouTube uvede pretplatu na gledanje video sadržaja kojom bi korisnici, ako bi je plaćali, bili lišeni dosadnih reklama.

No, prema pisanju portala Re/code čini se kako su iz YouTubea spremni ponuditi korisnicima, koji će plaćati pretplatu, mogućnost da gledaju sav sadržaj, dok oni koji neće plaćati pretplatu neće imati pristup svim sadržajima na tom internetskom servisu.

Mjesečna pretplata za sav sadržaj na YouTubeu iznosit će desetak dolara, a svi oni koji se odluče na besplatno korištenje najpoznatijeg internetskog servisa za gledanje videa neće biti u mogućnosti pristupiti svom sadržaju.

Međutim, kako piše isti portal, sadržaj koji će biti dostupan onima koji plaćaju pretplatu bit će samo “premium” sadržaj kao što su specijalizirani kanali za kuhanje, sport i slično, dok će sav ostali sadržaj ostati potpuno besplatan.

Postoji mogućnost da YouTube ponudi raznim korisnicima, koji na svojim kanalima imaju milijune pratitelja, mogućnost da se posjeta njihovim stranicama naplaćuje, ali puno više će se znati nakon konferencije koju će Google u srijedu održati u Los Angelesu.

Komentari