Kozmetička sredstva za čišćenje lica

Piše
Kristina Jelić

Mar 19, 2015

Najljepša je zdrava i čista koža. To možete postići pravilnom njegom i redovitim čišćenjem. Kozmetička sredstva prilagodite svom tipu kože. Kako bi to postigli, važna je temeljita higijena pa vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta.

Masna i mješovita koža

Bez obzira što masna i mješovita koža ima masni izgled na T-zoni (čelo, nos i brada) što najčešće i ima, ujedno može biti suha i dubinski dehidrirana pa prilikom njege koristite losion ili gel s hidratantnim svojstvima topivima u vodi. Preporuka: Nivea Purifying  wash gel

Suha koža lica

Suhoj koži lica potrebno je mlijeko za čišćenje koje je neće dodatno isušiti. Stoga bi bilo poželjno da ne sadrže alkohol i salicilnu kiselinu, već samo prirodna ulja na bazi jojobe, kokosa ili maslina. Preporuka: Eucerin, DermatoCLEAN mlijeko za čišćenje kože.

Osjetljiva koža

Osjetljivu kožu koja se lako zacrveni, pecka i zateže, njegujte micelarnom otopinom čija je prednost što nema bojila, mirisa i konzervansa. Preporuka: Garnier micelarna otopina.
Oni koji imaju tu sreću da posjeduju normalan tip kože mogu koristiti maramice za skidanje šminke. Preporuka: Balea Reinigungs Tucher

KozmetičkaSredstvaZaČišćenje

Budite nježni prema svojoj koži prilikom čišćenja i izbjegavajte agresivna trljanja. Čišćenje završite temeljitim ispiranjem kojim ćete odstraniti svu preostalu nečistoću.

Redovitim i pravilnim čišćenjem lica spriječit ćete proširenje pora i nastajanje mitesera, vaša koža će izgledati zdravije, a i vi ćete biti zadovoljnije.

Komentari