Kako svojim izgledom osvojiti i posao i poslodavca

Piše
Lorena Sikavica

Jan 22, 2018

Odijelo ipak čini čovjeka.  Svi će se složiti da je prvi dojam često presudan, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu.

Otkrijte tajnu savršenog izgleda i povećajte šanse za dobivanje posla.

1. ODJEĆA
U ovom slučaju, klasika je  idealan izbor. Izbjegavajte kratke hlače i minice, otkrivena stopala te dekolte. Ni muškarci ni žene ne mogu pogriješiti  odjenu li klasično odijelo neutralnih tonova (crna, plava, siva). Jarke boje, kao što su narančasta i žuta, na razgovoru za posao nisu dobro došle. Platforme i visoke pete sačuvajte za večernje izlaske. Na razgovor radije obujte ravne cipele ili štikle od 3 do 5 cm koje su u skladu s vašom odjećom.

2. FRIZURA
Oprana i čista kosa odraz je higijene i, bez obzira o kojoj se prilici radi, uvijek je obvezna. Natapiranu kosu zamijeniti klasičnim i ležernim frizurama. Bitno je kosu odmaknuti od lica jer, ako vam ona prekriva lice ili je nesvjesno dodirujete, to može biti pokazatelj vaše nesigurnosti. Napravite frizuru s kojom se osjećate ugodno, osim ako to podrazumjeva raščupanu i neurednu punđu.

3. MAKE-UP

Kada je o bojama riječ, pravilo za odjeću i za šminku je isto. Make-up bi trebao biti topao, bez upadljivih boja. Nude tonovi najbolje su rješenje. Dovoljno je sakriti nedostatke na licu i istaknuti prirodnu ljepotu. Šminka također može pomoći da izgledate uredno, no važno je ne pretjerivati. Odbacite tuš i umjetne trepavice. Odaberite boju pudera prema vašem tenu i pripazite da se stopa s bojom vašeg lica kako na pojedinim dijelovima ne bi ostajali prijelazi. Na oči nanesite neutralna sjenila. Zemljane boje idealne su za ovakvu prigodu. Isto tako, na obraze nanesite nježne tonove rumenila, npr. boje breskve ili nježne roskaste tonove. Što se usana tiče, najbolje se odlučiti za sjajilo jer ono daje svježinu i sjaj. Odaberite svjetlije nijanse ili bezbojno sjajilo.

4. NOKTI
Ruke će vam zasigurno biti u prvome planu pa posebnu pažnju obratite na nokte koji bi trebali biti uredni i njegovani. I u ovom slučaju boje trebaju biti što prirodnije. Koristite nježne pastelne tonove koji nisu prenapadni. Preporuka ženama koje imaju dugačke nokte je da ih za ovakav razgovor skrate.

5. MODNI DODATCI

Nemojte pretjerivati s modnim dodatcima. Odbacite viseće naušnice i raskošne ogrlice, kao i svjetleće perlice.Iako su modni dodatci inače vrlo zanimljivi, izbjegavajte ih na razgovoru za posao. Svaki detalj je presudan.
Za kraj, držimo fige da vam ovakvi razgovori prođu što uspješnije. Vodite li se našim savjetima nećete pogriješiti.

Komentari