Top 5 mjesta za dejt u Zagrebu

Piše
Ana Leko

Oct 18, 2015

Leptirići u trbuhu, osmijeh od uha do uha i sunce vam sja bez obzira na jesenje kiše. Sve su to slatke muke zaljubljenosti, ali kamo na prvi dejt?

Donosimo vam 5 prijedloga najpopularnijih i najromantičnijih mjesta u Zagrebu na koja možete otfurati odabranicu ili odabranika svoga srca.

  1. Stross

Strossmayerovo šetalište, odnosno Stross, jedna je od najpopularnijih gornjogradskih šetnica. Predivne krošnje, klupice, mir, tišina i predivan pogled na grad – idealno za prvi, drugi, treći ili koji god dejt.

Da bi put do Strossa bio još slađi popnite se gore Uspinjačom. Kratka, ali slatka vožnjica ima svoje romantične čari.

Zagrebačka uspinjača

Zagrebačka uspinjača

  1. Zagrebačka mora

Najpoznatije zagrebačko more svakako je Jarun, a pridružuje mu se i Bundek. Prekrasna jezera s uređenim stazama idealna su za lagane popodnevne šetnje, uživanje u igri labudova i gledanje zalaska sunca. A veliki izbor raznoraznih kafića odlična su mjesta za predah i ugodan razgovor za još bolje upoznavanje.

Jarun

Jarun

  1. Zagrebački parkovi

Priroda je uvijek odličan izbor za romantiku. Zelenilo i ptičice odlična su scenografija za prve poljupce. Odlazak u Park Maksimir može biti pravi mali izlet ili odredište za piknik. Dolazi nam hladnije vrijeme što može biti dobar izgovor za zagrljaj kako biste se ugrijali.

Ako više volite gradsku okolinu, jedan od ljepših parkova je Zrinjevac. Sa svojim cvjetnjacima, fontanama i paviljonom Zrinjevac je jedno od najljepših mjesta u centru grada za „bijeg“ od gužve.

Park Maksimir

Park Maksimir

  1. Zvjezdarnica

Zagrebačka Zvjezdarnica je apsolutni hit među romantičarima. Atmosfera Gornjeg grada i pogled na zvijezde sami po sebi obaraju s nogu. Još ako znate ponešto o astronomiji, nema te osobe koja neće pasti na tu romantiku.

Zvjezdarnica

  1. Zagreb Eye

Otkako je uređen, vidikovac Zagreb eye na neboderu na Trgu bana Jelačića mjesto je na koje se mora barem jednom otići. A onda svaki put želite opet. Divan pogled na grad, pogotovo navečer, savršena je kulisa za ugodnu večeru, razgovor i razmjenjivanje nježnosti.

Zagrebački neboder

Foto: Maksimir, Uspinjača, Zagrebački neboder

Komentari