Dubioza Kolektiv zatvorila drugi Aj Cha festival

Piše
Lorena Sikavica

Aug 20, 2018

Jedan od najpoznatijih regionalnih bendova, Dubioza Kolektiv, u subotu navečer je velikim koncertom na Starom Hajdukovom igralištu u Splitu zatvorio drugi Aj Cha festival posvećen velikom Dinu Dvorniku.

Bend je u dva sata svirke oduševio brojnu publiku te je sve držao u deliriju svojim najvećim hitovima poput „Himna generacije“, „Kažu“, „Blam“ i mnogim drugima. Vrata ka festivalu bend je otvorio obradom Dvornikove pjesme “Treba mi zraka”, a prije samoga koncerta istaknuli su kako im je velika čast što su priliku da dovrše pjesmu imali upravo oni. I tijekom samoga koncerta nekoliko su puta naglasili kako im je drago da se nešto takvo događa u Splitu u čast jednom od naših najvećih glazbenika – Dinu Dvorniku. Prije njih nastupili su odlične Rezerve, mladi makarski bend.

Festival Aj Cha održao se drugu godinu zaredom u Dvornikovom rodnom gradu, a u četvrtak 16. kolovoza festival je otvoren velikim tulumom na Splitskoj Rivi, gdje su nastupili Noa & Funkblasters koji su svirali obrade pjesma Dina Dvornika kao i funk klasike. Nakon njih publiku je zabavljao DJ Tabu – keeper of the groove, a organiziran je Aj Cha party boat. U petak 17. kolovoza na Bedemu Cornaro nastupili su dugogodišnji Dvornikovi prijatelji, grupa Psihomodo Pop, te su svojim najvećim hitovima napravili sjajnu atmosferu i oduševili publiku. Isti dan su na Rivi svirali The Babe Barbarella iz BiH.

Aj Cha festival još jednom je u Splitu podsjetio na stvaralaštvo Dina Dvornika, koji nas je zauvijek napustio prije 10 godina. Njegove kolege sjajnim su svirkama dokazale kako će se njegova glazba zauvijek pamtiti te da je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj glazbenoj sceni. Festival Aj Cha najavio je i svoje treće, još veće, izdanje u Splitu za sljedeću godinu te planira ugostiti i internacionalne zvijezde, a više detalja bit će poznato krajem godine.

Komentari