Virtualno izdanje humanitarne trke Terry Fox Run

Piše
Mateo Galić

Sep 11, 2020

Jedan dan. Na tvoj način. Moto je ovogodišnjeg izdanja najpoznatije svjetske humanitarne trke Terry Fox Run koja će, unatoč svim izazovima nastalima zbog pandemije, biti održana  u brojnim gradovima i državama.

143 dana. Gotovo 42 kilometra dnevno. Terry je želio biti primjer koji nikad neće biti zaboravljen, a to mu je i pošlo za rukom.
Posebna je ovo godina za veliki Maraton Nade, koji je pokrenuo kanadski mladić Terry Fox, jer će proslaviti veliki 40. rođendan, a pamtit će se kao prvo virtualno izdanje. Zbog sigurnosti i zdravlja, organizatori pozivaju sve ljude velikog srca da se na jedan dan i na svoj način još jednom udruže u jedinstvenoj borbi protiv raka.

119107460_3934589613234663_1277907731998224366_o

Plemenitoj akciji pridružit će se i hrvatska Terry Fox Run obitelj, a 21. izdanje započet će u subotu 12. rujna, prodajom poznatih majica s Terry Fox vizualom.
Humanitarna akcija održava se u organizaciji agencije MPG i Veleposlanstva Kanade, u suorganizaciji s Hrvatskom ligom protiv raka i suradnji sa Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom XOXO, kao i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Akcija prodaje majica traje do traje do 30. rujna, dok su donacije moguće sve do 30. studenog uplatom na račun ili putem KEKS pay aplikacije. Uključiti se lako – hodaj, bicikliraj, trči, pleši, planinari, rolaj, s najdražim ljudima i na najdražoj stazi.

U proteklih 39 godina prikupljeno je više od 800 milijuna dolara za istraživanje raka u svijetu. Hrvatska će i nakon ovogodišnje akcije prikupljeni iznos donirati Institutu Ruđer Bošković za daljnja znanstvena istraživanja raka.


Komentari