Escape Castle Svetvinčenat

Piše
x-ica tim

Nov 23, 2018

Escape Castle Svetvinčenat je jedinstvena “escape” igra na području Hrvatske i Slovenije, koja igračima donosi novi doživljaj kaštela Morosini-Grimani.

“Escape Castle Svetvinčenat”, ili u prijevodu „Bijeg iz kaštela“, smješten je u srednjovjekovnom kaštelu Morosini-Grimani.

Trg_Svetvinčenat

Sedam je viteških iskušenja – odanost, hrabrost, vjera, pravednost, oprez, znanje i upornost, koje igrači moraju proći da bi otkrili tajnu kaštela. Kroz igru posjetitelj ujedno razgledava sve prostorije kaštela i upoznaje istarske legende. Igra je za sve generacije.

_7D_5120

Broj članova tima je 2-5 ljudi, a odjednom može startati i do 7 ekipa. Nema vremenskog ograničenja, ali timovima se mjeri vrijeme, jer najbrži imaju priliku zapisati se na Grimanijev zid slavnih!

Uz igru, posjetitelji mogu isprobati zabavne, srednjovjekovne sprave za mučenje, razgledati galeriju u kuli, replike oklopa, kupiti suvenir i uvjeriti se u impozantnost srednjovjekovnog oružja!

_7D_5104

Kuća vještice Mare

Novi Centar za posjetitelje „Kuća vještice Mare“ u Svetvinčentu, na inovativan način interpretira najpoznatije savičentske legende: Legendu o vještici Mare i Legendu o nepoznatom konjaniku!

Priču o tome, tko je bila i zašto je proglašena vješticom, ispričat će Vam Marin duh, koji će vas i vratiti u daleku prošlost, te pružiti vam glavnu ulogu u bitci za obranu kaštela Morosini – Grimani – virtualnim streličarstvom.

Kuća vještice Mare_Centar za posjetitelje

Nakon toga, naočalama za proširenu stvarnost izađite iz Centra, i krenite u pravu šetnju Svetvinčentom „Putem oživljene povijesti“, u potrazi za viteškom opremom, te ju vratite na njeno mjesto u prošlost. Zavirite kroz vremenske portale u neki drugi, davni svijet. Tko zna koga ćete još sresti putem?!

sl_041318072715

Kuću vještice pronađite na sjevernom ulazu u Svetvinčenat, u neposrednoj blizini parkirališta i kružnog toka.

Escape Castle Svetvinčenat za članove portala x-ica.com nudi sljedeće popuste:

1. Escape Castle (5. član tima igra besplatno) – redovna cijena po osobi 50 kn
2. Centar za posjetitelje – Kuća vještice Mare VIRTUALNO STRELIČARSTVO I 3D MAPPING 20% – redovna cijena po osobi 25 kn
3. Centar za posjetitelje – Kuća vještice Mare ŠETNJA NAOČALAMA PROŠIRENE STVARNOSTI 20% – redovna cijena po osobi 50 kn/naočale

Trenutno, izvan ljetne sezone, rezervirati se možete na mail: info@grimanicastle.com 

Web stranicu možete posjetiti ovdje.

Facebook stranicu možete posjetiti ovdje.

Komentari