Drugi životni poziv olimpijca Damira Martina

Piše
Petra Haleš

Sep 03, 2020

Za svjetske veslačke uspjehe Damira Martina znaju svi. No, ovaj predani sportaš ususret novoj akademskoj godini otkriva nam svoj drugi životni poziv. 

Uz naporne treninge i vrijedan rad koji su rezultirali brojnim sjajnim osvojenim odličjima, uspješni veslač posljednjih godina na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu izgradio je obrazovanje za buduću trenersku karijeru.

2

Osvajač srebrne medalje na OI Rio 2016. završio je stručni studij KIF-a na koji poziva mlade naraštaje. Ljubitelji kineziologije, tjelesne aktivnosti i zdravlja u nekoliko narednih dana imaju posljednju priliku za upis na jedan od najpoželjnijih hrvatskih fakulteta. Borba za preostali mali broj slobodnih mjesta na jesenskom upisnom roku traje do 4. rujna.

“Ono što me privuklo na odabir i upis upravo Kineziološkog fakulteta u Zagrebu je kako bih bolje mogao razumjeti sport kojim se profesionalno bavim. Naučio sam zaista puno. Atletske discipline, trčanje, pravilno dizanje utega, trzaj, nabačaj, prevencija ozlijeda samo su dio korisnih znanja koja mi svakodnevno puno znače u sportu kojim se bavim. Kineziološki fakultet uz diplomu pružio mi je pravu životnu školu. Svi studenti nakon završetka fakulteta izađu psihički i fizički puno jači i spremniji, što je odlična priprema za nastavak usavršavanja svog profesionalnog i privatnog života.” – ističe Damir Martin te dodaje: „Iduće godine su ponovo upisi za specijalistički diplomski studij koji također želim upisati kako bih se maksimalno pripremio za buduću trenersku karijeru. Volio bih trenirati i obrazovati mlađe generacije u veslanju te im prenijeti svoju ljubav prema tom sportu.”

13

Na redovitom preddiplomskom studiju kandidati će se boriti za samo dva slobodna mjesta, na smjeru Sportske rekreacije. Na izvanrednom studiju još se mogu upisati smjerovi Fitnes na kojem se preostalo 27 slobodnih mjesta, Kondicijska priprema sportaša gdje ima 52 slobodna mjesta, Sportska rekreacija s 28 slobodnih mjesta te razni sportovi, koji obuhvaćaju Hrvanje, Jedrenje, Konjički sport, Košarku, Nogomet, Ples i Tenis gdje je preostalo ukupno 110 slobodnih mjesta.

 “Činjenica je da su već duži niz godina studijski programi Kineziološkog fakulteta na listi prvih pet najpopularnijih. Mladi prepoznaju sport kao perspektivnu djelatnost. Velik broj naših studenata su ujedno i aktivni sportaši, među  kojima su mnogi i vrhunski sportaši Republike Hrvatske.” – istaknuo je predstojnik SCIT-a doc. dr. sc. Tomislav Đurković te dodao: “Naši studenti koji završe Kineziološki fakultet mogu raditi u nizu sportskih programa koji su vezani za profesionalni i amaterski sport, sport mlađih dobnih kategorija u zdravstvenom fitnesu, kondicijskoj pripremi ili kineziterapiji, a isto tako, u odnosu na druge, lakše pronalaze posao na tržištu rada.”

1

Prijave za upis na Kineziološki fakultet podnose se elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVu) do 4. 9. 2020. godine. Pristupnici su također dužni od 31. 8. do 4. 9. 2020. godine predati i prijavu za razredbeni ispit (dodatnu provjeru motoričkih sposobnosti i znanja).

Prijave se šalju ISKLJUČIVO POŠTOM PREPORUČENO na adresu Kineziološki fakultet, 10000 Zagreb, Horvaćanski zavoj 15 (s naznakom za razredbeni ispit). Razredbeni ispit održat će se u srijedu, 9. rujna.

 Detaljnije informacije o prijavama i upisima te aktivnostima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pronađite ovdje .

Photo galerija (11 slika)

Komentari