Završetak radova na studentskom domu u Dubrovniku

Piše
x-ica tim

Sep 04, 2020

Studentski centar u Dubrovniku objavio je kako su radovi na studentskom domu u završnoj fazi.

Obzirom na brojne upite zainteresiranih studenata SC u Dubrovniku na svojoj službenoj web stranici  obavještava studente da je tehnički pregled objekta studentskog doma u završnoj fazi, te da u narednih nekoliko dana očekuju dovršetak pregleda i nakon toga izdavanje uporabne dozvole, kao preduvjeta za useljenje studenta i početak rada studentskog restorana. Sobe su opremljene i spremne za prijem studenata a u tijeku je opremanje studentskog restorana.

Kako ste vjerojatno već saznali iz medija, tijekom tehničkog pregleda došlo je do kontakta dijela sudionika tehničkog prijema s osobom za koju se kasnije ustvrdila da je pozitivna na koronavirus, pa je dio učesnika iz preventivnih razloga završio u samoizolaciji, srećom s negativnim rezultatima testa. Ovo sve usporilo je proces ishođenja dozvole obzirom da su dionici prisiljeni u narednom periodu raditi od kuće. Tako se po drugi put korona umiješala u dovršenje doma, nakon što je tijekom proljeća studentski dom u izgradnji poslužio kao sekundarni objekt Opće bolnice Dubrovnik, kad su radovi bili prekinuti na više od mjesec dana.

Bez obzira na sve poteškoće očekuje se da će studentski dom i restoran do početka akademske godine 2020./21. početkom listopada započeti s radom, a vjeruje se da će još stići primiti i dio studenata koji su iskazali potrebu za smještajem tijekom rujna, nakon što se za to steknu minimalni tehnički uvjeti.

O daljnjim novostima i točnim datumima početka rada studentskog restorana i mogućnošću useljenja studenata bit ćete obavješteni ovdje.

Komentari