Studentica u poduzetničkim vodama

Piše
Petra Haleš

Sep 13, 2019

Prije nekoliko dana objavili smo kako je škola stranih jezika Lingua Franca postala novi član obitelji x-ice. Iza ovog projekta stoji jedna studentica.

Studentica germanistike i francuskog jezika i književnosti Marija Obuljen odlučila se za poduzetnički poduhvat otvorivši svoj Centar za strane jezike Lingua Franca.

Kako je dosta rijetko da studenti i prije završetka formalnog obrazovanje kreću u poduzetničke vode, napravili smo kratak intervju s ovom mladom, ambizioznom i simpatičnom djevojkom.

1

Tko je Marija Obuljen?

Studentica, 25 godina, apsolventica germanistike i francuskog jezika i književnosti na FFZG-u, rođena u Dubrovniku, odrasla na Lopudu.

Otkud ideja ovako rano ući u poduzetništvo i otvoriti vlastiti Centar za strane jezike?

Moji roditelji su oduvijek privatnici, u tome sam se rodila i odrasla. Cijeli život gledam gledam svoje roditelje kako stvaraju posao. Oduvijek sam znala da ću imati nešto svoje, a budući da su jezici moja ljubav, ovo je bio logičan potez.

Untitled

Zašto si otvorila tvrtku upravo sada?

Bolje prije nego kasnije.

Po čemu se vaši tečajevi razlikuju od svih drugih?

Spajamo moderne i tradicionalne metode usvajanja jezika, vodimo vas van učionice, fokusiramo se na komunikaciju i bitno nam je da se zabavljate dok učite.

Jesi znala u što se upuštaš?

Mnogo ljudi mi je govorilo „Ne znaš što te čeka“, ali znala sam… barem otprilike. Poduzetništvo: nije lako, ali nije nemoguće.

Planovi za budućnost?

Jedva čekam diplomirati jer se želim školovati za sudskog tumača, a u planu je i postdiplomski studi. Mislim da nikad neću prestati učiti, to bi bio moj osobni poraz.

Poruka studentima?

Nemojte mijenjati cilj, mijenjajte plan.

Ovim putem Mariji želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu, te joj se zahvaljujemo što je već sada pokazala veliku socijalnu osjetljivost prema studentima odobrivši zaista izdašne popuste u svom Centru.

Popust od 500 kuna na sve tečajeve stranih jezika

Komentari