Muzej čokolade Zagreb ponovno s vama

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 20, 2020

Nakon puna dva mjeseca, u petak 22. svibnja, Muzej čokolade Zagreb ponovno otvara svoja vrata.

Zbog odgovornosti prema našim posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera privremeno radno vrijeme Muzeja kroz tjedan je od 13:30 do 21:00 sat, a vikendom od 10:00 do 21:00. Zadnji ulaz u prostor Muzeja bit će moguć do 20:00 sati.

Temeljna ideja koja stoji iza otvaranja Muzeja čokolade želja je za boljim poznavanje čokolade kao omiljene poslastice koju možete upoznati kroz 200 izložaka vezanih uz proizvodnju i konzumaciju čokolade. Oni prate njezinu povijest od Asteka i Maya, preko raskošnog porculana iz europskih zemalja, do suvremenih ambalaža iz cijeloga svijeta. Svaki predmet je pomno odabran kako bi ispričao posebno zanimljivu etapu iz duge povijesti te slastice.

IMG_4759

Pri ulasku u stalni postav svaki posjetitelj uz kupljenu ulaznicu dobiva degustacijsku kutiju. U njoj se kriju različite vrste čokolada koje kronološki prate razvoj čokolade.

„Posjetitelji tako imaju priliku kušati fermentirana i osušena zrna kakaovca te sve poznate vrste čokolade; tamnu, mliječnu, bijelu i rubi. Tako je priča o čokoladi potpuna jer posjetitelji mogu uključiti i osjetilo okusa koje je u ovoj priči ipak nezaobilazno“, navodi vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac uz napomenu kako će se prostor redovito provjetravati i dezinficirati te kako će posjetitelji na ulazu moći dezinficirati ruke.

Muzej čokolade Zagreb kroz interdisciplinarni postav, edukaciju i degustaciju zanimljiv je svim generacijama i kao takav postao je novo sretno mjesto u našoj metropoli koje vraća osmjeh na lica ispod maskica.

KORISNE INFORMACIJE:

  • Cijena ulaznice za odrasle je 60,00 kn, a za djecu 40,00 kn. Djeca do četiri godine imaju slobodan ulaz.
  • Obiteljska karta inače košta 180,00 kn i uključuje dvoje odraslih i do troje djece. U tjednu od ponedjeljka, 25. 5. do petka, 29. 5. nudi se posebna pogodnost za obiteljske posjete pa će obiteljska ulaznica stajati 150 kuna.

Muzej čokolade u Zagrebu – Novo sretno mjesto

Foto: x-ica

Komentari