Kako preboljeti raspad prijateljstva

Piše
Dijana Šimunić

Nov 09, 2016

Gubitak prijateljice ne znači da je tvoj život završio i da ne možeš krenuti dalje. Umjesto tugovanja, stvori ugodnu rutinu i normalno nastavi sa svojim dosadašnjim obavezama.

Neka prijateljstva nisu za sva vremena. Jednako kao i u vezi, u prijateljstvo također trebamo ulagati mnogo vremena i ljubavi. No, bez obzira na to, s vremenom će se neka tvoja prijateljstva ipak raspasti. Donosimo ti nekoliko korisnih savjeta kako da što lakše preživiš gubitak najbolje prijateljice.

1. Prihvati da je prijateljstvu došao kraj

Duboko u sebi znaš da je tako bolje. Umjesto da se ljutiš i zamrziš svoju, još do nedavno, najbolju prijateljicu – cijeni one trenutke koje ste provele zajedno. Samo zato što je došao kraj vašem prijateljstvu, ne znači da bi sve trebala zaboraviti.

2. Nastavi dalje

Normalno je da ćeš još neko vrijeme analizirati vaš odnos i tražiti razloge zbog kojih je došlo do razlaza. No, gubitak prijatelja ne znači da je tvoj život završio i da ne možeš krenuti dalje. Nemoj kriviti samo sebe. Umjesto tugovanja, stvori ugodnu rutinu i normalno nastavi sa svojim dosadašnjim obavezama.

Pixabay

Pixabay

3. Posveti se drugim prijateljima

Najbolji način da ne razmišljaš o izgubljenom prijateljstvu jest da provodiš što više vremena s ostalim prijateljima. Sigurno u svojoj blizini imaš ljude koji su vrijedni tvoje pažnje pa njeguj odnose s njima.

4. Bez vrijeđanja iza leđa

Nipošto nemoj druge okretati protiv tvoje bivše najbolje prijateljice. Čak i ako te jako povrijedila, izbjegavaj nepotrebno ogovaranje i vrijeđanje. Budi poštena i ponašaj se onako kako bi htjela da se ona ponaša prema tebi. Pokaži da si poštena i da ipak cijeniš trenutke koje ste provele u prijateljstvu.

Prekidi prijateljstva često nas mogu rastužiti i više nego prekidi ljubavne veze. Nekad čak i oporavak duže traje. No, hoćeš li to preživjeti ili upasti u depresiju- ovisi samo o tebi.

Kako “prekinuti” s BFF?

Komentari